Press "Enter" to skip to content

El diari britànic “The Times” sobre el judici del procés: “La inquisició espanyola”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
611Shares

El diari britànic “The Times” dedica aquest divendres un editorial sobre el judici contra els líders independentistes. Amb el títol “El punt de vista de The Times sobre el judici als 12 catalans: la inquisició espanyola“, el diari recull la denúncia que va fer Jordi Sànchez en una entrevista publicada en el mateix rotatiu, en què advertia que es tracta d’un judici polític.

L’editorialista creu que la justícia espanyola necessita esvair aquestes sospites i que per això insisteix que “el judici és just”. I afegeix que, segons com actuï l’estat espanyol, se sabrà si el judici haurà servit per suavitzar la crisi o per tornar-la a encendre.

El diari recorda que, malgrat la repressió policial de l’1-O i l’aplicació del 155, l’independentisme ha resistit i ha facilitat l’accés del govern de Pedro Sánchez al poder. A més, constata el ressorgiment del nacionalisme espanyol, “que ha estat adormit durant quaranta anys, des del final del feixisme”.

Finalment, adverteix sobre “el risc que aquest judici porti a una polarització més gran en la política espanyola i faci aflorar la possibilitat d’una nova confrontació.” I afegeix:

Forcadell afirma que el judici és una “oportunitat” per “mostrar al món” que els líders independentistes encausats com ella no han comès “cap crim”.

Comentaris
Comparteix
611Shares

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
611Shares