Press "Enter" to skip to content

Relleu als Mossos: Interior canvia el cap de la BRIMO

PuntuaciĂł dels lectors

Canvis als alts comandaments dels Mossos d’Esquadra. Interior ha rellevat el cap de la Brigada Mòbil, dels antiavalots, Carles Hernández, un mes i mig desprĂ©s que el conseller d’Interior demanĂ©s responsabilitats per les cĂ rregues contra independentistes a Girona i Terrassa.

El Departament d’Interior argumenta que aquest canvi i el del responsable d’informaciĂł de la policia ja l’havien demanat els agents.

L’actuaciĂł policial de la Brigada Mòbil en manifestacions recents on hi ha hagut un augment de violència per part de petits grups, com va passar a Girona al desembre, va posar en el punt de mira els antiavalots dels Mossos. En aquest operatiu es va poder veure el fins avui cap de la Brigada Mòbil sense casc i donant cops amb la porra.

Va ser arran d’aquest cas quan el president Torra va instar el conseller Buch a fer canvis. Uns relleus que finalment es van aturar i que ara, segons el departament, es fan per iniciativa de la cĂşpula policial i no pas de la seva direcciĂł polĂ­tica.

El fins ara cap d’antiavalots pujarĂ  de categoria i passa a ser el nĂşmero dos de la DivisiĂł d’InformaciĂł, l’Ă rea encarregada de la lluita antiterrorista.

El nou cap de la Brigada Mòbil serĂ  Xavi Pastor, un dels impulsors de la unitat de mediaciĂłdels Mossos. Aquest relleu podria significar un canvi d’orientaciĂł dins de la Brimo.

De fet, aquest relleu s’engloba en una remodelaciĂł mĂ©s profunda que ha hagut d’emprendre la cĂşpula del cos en passar a segona activitat dos històrics comissaris dels Mossos: Manel CastellvĂ­, des de fa set anys al capdavant de la Comissaria General d’InformaciĂł, i Emili Quevedo, que feia dotze anys que era mĂ xim responsable de la Comissaria General Tècnica de PlanificaciĂł i Seguretat.

Precisament, la DivisiĂł d’InformaciĂł Ă©s una de les Ă rees on tambĂ© avui s’han anunciat mĂ©s canvis. El cap, el comissari CastellvĂ­, passa a segona activitat, una opciĂł que s’atorga a agents per motius d’edat i on es fan tasques mĂ©s administratives.

Per reemplaçar CastellvĂ­ al capdavant de l’Ă rea d’InformaciĂł, s’ha optat pel seu fins ara nĂşmero dos, l’intendent Eduard Sallent, que tindrĂ  com a sotscap l’intendent Carles Hernández (fins ara cap de la Brimo).

CastellvĂ­ va haver de donar explicacions a un jutge com a mĂ xim responsable de la crema de documents confidencials a la incineradora de Sant AdriĂ  -un procediment policial habitual-, que van ser interceptats per la Policia Nacional en un moment de mĂ xima tensiĂł entre cossos. Un cas que fa poc un jutge va arxivar.

Emili Quevedo Ă©s un dels integrants de la cĂşpula dels Mossos d’Esquadra en l’etapa del major Josep LluĂ­s Trapero, que estĂ  pendent de declarar com a imputat davant un jutge de CornellĂ  per la suposada passivitat de la policia catalana l’1-O.

La comissĂ ria AlĂ­cia Moreno assumirĂ  les funcions de Quevedo i serĂ  la nova cap de la Comissaria General Tècnica de PlanificaciĂł i Seguretat, i la intendent RocĂ­o Rubio, fins ara cap de la DivisiĂł de Policia CientĂ­fica, passarĂ  a exercir les noves funcions a l’Escola de Policia de Catalunya.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 278
    Shares
Ofertas Depilación Láser