Press "Enter" to skip to content

L’advocada de Jordi Cuixart: “El relat de la Fiscalia sobre l’1-O encobreix la tortura”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
299Shares

L’exconseller de la Generalitat Francesc Homs, que s’encarrega de coordinar la defensa dels també exconsellers Joaquim FornJordi Turull i Josep Rull, ha titllat de “polític” el relat de la Fiscalia i de l’Advocacia General de l’Estat.

Homs ho ha dit a Catalunya Ràdio, on l’han convidat per explicar quines argumentacions faran servir els advocats dels líders independentistes acusats de sedició i rebel·lió:

“Són presos polítics, per tant és un judici eminentment polític. Els relat dels escrits d’acusació, tant de la Fiscalia com de l’Advocacia de l’Estat, és un relat polític, és més propi d’un debat parlamentari que no pas d’un debat en seu penal.”

“Per tant, hem de posar l’estat davant del seu propi mirall: com poden defensar que és un estat democràtic i de dret, i al mateix temps criminalitzar el dret de manifestació o de llibertat d’expressió, que són clarament drets fonamentals.”

Quan s’acaba el termini perquè les defenses presentin els seus escrits, el programa “El matí de Catalunya Ràdio” també ha entrevistat Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, i Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell.

L’1-O, un “acte de desobediència civil massiu”

Roig, que aquest dilluns va fer públic el contingut de la defensa de Jordi Cuixart, ha dit que en el seu escrit argumenta que l’1-O va ser un “acte de desobediència civil massiu” i que, en una democràcia, això mai no pot ser delicte:

“Nosaltres defensem, al contrari del que diu la Fiscalia, que l’1 d’octubre la planificació era que hi hagués milions de persones al carrer de manera pacífica, que en el cas que hi hagués actuació policial no hi hauria enfrontament amb la policia, sinó que hi hauria en tot cas una resposta de resistència passiva pacífica, tot això entre dins del marc que entenem que és la desobediència civil, que no és delicte sinó que és un exercici de democràcia més.”

Segons Roig, la Fiscalia encobreix tortures

L’advocada de Cuixart ha anat més enllà: ha assegurat que el relat de la Fiscalia manipula el nombre real de ciutadans ferits per l’acció policial durant el referèndum de l’1-O, i que això implica encobrir actes de tortura:

“Aquest escrit d’acusació de la Fiscalia minimitza les víctimes reals de l’1 d’octubre, que van ser els ciutadans, de manera que el que està fent és encobrir un maltracte que hi va haver aquell dia a la ciutadania que està considerat en tractats internacionals com a tortura.”

“El concepte de tortura és molt ampli i creiem, igual que ho creu l’Organització Mundial contra la Tortura, que el dia 1 d’octubre es van produir actes que constitueixen delictes contra la integritat moral, i per tant creiem que aquest relat que fa la Fiscalia és un relat que encobreix la tortura.”

Comentaris
Comparteix
299Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
299Shares