Press "Enter" to skip to content

Un cap de xarxes de Cs treballava pel partit mentre estava de baixa i cobrava de la Seguretat social

Puntuació dels lectors

El responsable nacional d’activisme digital de Ciutadans, l’encarregat de coordinar a tots els community manager del partit en els territoris, ha dissenyat estratègies i organitzat campanyes digitals per a la formació d’Albert Rivera mentre cobrava de la Seguretat Social per estar de baixa mèdica. Segons informa El Independiente, els responsables d’aquesta situació, càrrecs nomenats directament per l’Executiva de Cs, tenien coneixement d’això i van permetre que el responsable digital seguís treballant, estalviant-se el seu salari i sense contractar ningú per suplir el seu lloc, malgrat que l’obligació de l’empresa en aquests casos és informar a la Seguretat Social per tramitar l’alta.

El treballador, al qual citarem per les seves sigles F.B., no només treballa per a Ciutadans sinó que també és empleat públic en un hospital català, a qui tampoc va per Incapacitat Temporal. La prestació econòmica corresponent per aquesta baixa mèdica va a càrrec de la Tresoreria General de la Seguretat Social, que li sufraga les despeses generades a partir del quart dia de baixa.

En aquest cas, tot i rebre el seu sou a càrrec del tresor públic, el responsable d’activisme continuava la seva tasca des del seu habitatge, mantenint comunicacions professionals diàries amb els seus superiors, que estaven informats de la situació de baixa mèdica i donaven el vistiplau. El treball des del domicili també prevenia al partit enfront de les possibles inspeccions de Treball que poguessin detectar el frau.

En els grups organitzats per la cúpula comunicativa de Ciutadans per dissenyar campanyes en xarxes, com el batejat Comando Prim, el treballador, F.B., és un dels principals impulsors de campanyes organitzades en xarxa i camuflades com xarxes d’activisme. En diversos dels xats als quals El Independiente ha tingut accés, el treballador reconeix trobar-se de baixa mentre continua fent la feina de casa diàries.

El cap directament superior, J.P., també reconeix als seus pròxims que la situació d’aquest treballador pot suposar un problema per a la formació. En tots aquests grups, en els quals estaven també els seus superiors, el treballador es relaciona amb total normalitat amb la resta dels seus companys, tot i que arriba a reconèixer obertament la seva situació de baixa laboral.

Tant com l’implicat, F.B. com el seu superior, J.P., són càrrecs de confiança nomenats directament per la Secretaria de Comunicació de Ciutadans ostentada per Fernando de Páramo, mà dreta d’Albert Rivera. L’estableix clarament el Manual digital de Ciutadans, a què ha tingut accés aquest mitjà, que especifica que el càrrec de Responsable Digital de Ciutadans “és un càrrec de confiança” i “depèn directament de la Secretaria de Comunicació de Ciutadans”.

A la crida de L’Independent, l’interessat, F.B., ha reconegut la seva situació de baixa laboral però ha negat haver treballat durant aquests períodes. “No estava treballant”, ha afirmat aquest dijous, tot i les evidències que aquest mitjà té en el seu poder. El seu responsable superior, J.P., declina atendre la trucada d’aquest diari.

Fins a sis anys de presó

Amb aquesta pràctica, Ciutadans estaria cometent una contractació en frau tipificada en l’article 307 el Codi Penal en no informar a l’Administració Pública d’aquesta situació. Un delicte que està tipificat per al partit de sis mesos a tres anys de presó segons l’article 307 ter, que estableix que “qui obtingui, per si o per a un altre, tenir prestacions del Sistema de la Seguretat Social, la prolongació indeguda d’aquest, o faciliti a altres la seva obtenció, per mitjà de l’error provocat mitjançant la simulació o tergiversació de fets, o l’ocultació conscient de fets dels quals tenia el deure d’informar, causant amb això un perjudici a l’Administració Pública, serà castigat amb la pena de sis mesos a tres anys de presó”. En el cas del treballador, podria enfrontar d’un a cinc anys de presó si la quantia defraudada supera els 50.000 euros o de dos a sis anys la quantitat excedeix 120.000 euros.

La Tresoreria General de la Seguretat Social també ha rebut una comunicació anònima en què alerta del cas i denuncia que el partit d’Albret Rivera “va mantenir a l’empleat en actiu, realitzant el seu treball habitual amb total normalitat, però sense abonar-li el seu salari”. D’aquesta manera, prossegueix, “Ciutadans es va estar beneficiant dels serveis d’un treballador que estava percebent una prestació precisament per la seva incapacitat per treballar, de manera que el seu salari estava sent abonat per la Seguretat Social (via prestació per IT) en lloc de pel partit”, que es trobava” participant en el frau”.

La Seguretat Social podria ara iniciar accions contra aquesta situació, i més encara després que el Govern impulsés fa uns mesos inspeccions massives per detectar el frau a la Tresoreria General.

Font: El Independiente

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 394
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser