Press "Enter" to skip to content

Jordi Sànchez i Jordi Turull inicien una vaga de fam per denunciar la situació dels presos polítics catalans

Puntuació dels lectors

Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull i Raül Romeva preparen una acció de protesta per denunciar la inacció del Tribunal Constitucional en relació als recursos que han presentat. Assenyalen concretament que l’alt tribunal manté paralitzats els seus recursos des de fa un any. La primera acció serà una vaga de fam, que segons diverses fonts iniciarà aquest mateix dissabte el diputat de Junts per Catalunya i expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez.

Els presos polítics catalans han volgut transmetre una imatge d’unitat amb la primera difusió d’una fotografia de tots ells dins de la presó de Lledoners on es troben privats de llibertat, preventivament, per decisió del Tribunal Suprem.

Tots ells lamenten, segons la informació que ha donat a conèixer Òmnium Cultural, que en aquesta imatge no puguin estar l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera de Treball del Govern Puigdemont, Dolors Bassa, que es troben empresonades en els centres de mas d’Enric del Catllar (Tarragonès) i Mont de les Basses (Alt Empordà).

Òmnium assenyala que “la repressió, en forma de reclusió penitenciària”, no ha debilitat les conviccions dels empresonats, que es preparen a consciència per fer front al que qualifiquen com un “judici a la democràcia”.

Els presos polítics tenen previstes diverses accions de protesta, que decidiran de manera individual, i no es descarta que algun altre s’uneixi a la vaga de fam que inicien Jordi Sànchez i Jordi Turrull, però en qualsevol cas tots ells, afirma Òmnium, “tenen el compromís de respectar totes les opcions personals per reivindicar i denunciar la injustícia d’aquest procés judicial”.

Aquest mateix divendres Amnistia Internacional ha anunciat la seva decisió de seguir de prop el judici als dirigents independentistes catalans, per garantir que es compleixen les garanties d’un procés just.

Primera foto dels líders independentistes que són a la presó de Lledoners

Primera foto dels líders independentistes que compleixen presó preventiva a Lledoners. L’ha distribuïda Òmnium per transmetre, assegura, de part dels presos “un missatge d’unitat i de serenor” quan s’acosta el judici del procés.

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Josep Turull i Jordi Rull apareixen junts i somrients en una imatge que, segons l’entitat sobiranista, és el tret de sortida d’una sèrie d’accions de protesta per la inacció amb què consideren que actua el Tribunal Constitucional amb els seus recursos.

Aquest matí a les 11 h, en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, donaran més detalls d’aquestes accions per “denunciar la manca d’imparcialitat de la justícia espanyola”.

“Els presos polítics tenen el compromís de respectar totes les opcions personals per reivindicar i denunciar la injustícia d’aquest procés judicial.”

Segons Òmnium, “la repressió, en forma de reclusió penitenciària, no ha afeblit les seves conviccions i es preparen a consciència per fer front al judici a la democràcia”.

I afegeix:

“Cadascun dels presos s’adscriu a una família del catalanisme polític i és justament aquesta mirada plural el que fa que el dia a dia a la presó sigui també un aprenentatge en la lluita per la llibertat.”

Dues absències destacades

Per raons òbvies, hi ha dues absències destacades a la imatge: l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera de Treball Dolors Bassa, que compleixen presó preventiva en centres de dones.

En aquest sentit, Òmnium assegura que els presos de Lledoners ho lamenten “profundament”:

“Som conscients del greuge que es dona amb la seva invisibilització per la nostra situació penitenciària, aliena a la nostra voluntat.”

Justament, aquest divendres hem sabut que Amnistia Internacional seguirà de prop el judici als líders independentistes catalans per assegurar que es compleixen les garanties d’un procés just.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser