Press "Enter" to skip to content

Espanya té amb un dèficit tecnològic de més de 21.000 milions d’euros

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
83Shares

La bretxa tecnològica d’Espanya se situa en 21.078.000 d’euros, d’acord amb l’escola de negocis Esade, que estima que, al ritme actual, l’estat espanyol trigaria 180 anys a arribar a l’objectiu del 3% sobre el PIB en inversió de R + d, que estableix l’Estratègia 2020 de la Comissió Europea (CE).

En concret, segons explica el professor d’Operacions, Innovació i Data Science d’Esade, Xavier Ferràs, Espanya realitza actualment un esforç en R + D idèntic al de 2006, l’1,2% del producte interior brut (PIB) -, molt lluny de països com Corea del Sud, on la innovació suposa el 4,3% del PIB o Israel, on se situa en el 4,2%.

No obstant això, tot i que l’economia espanyola va invertir l’any passat 14.052.000 d’euros en recerca i desenvolupament (R + D), el 6% més que l’any anterior, Ferràs explica que la intensitat tecnològica de l’economia (R + D i PIB) es va incrementar només una centèsima, de l’1,19% a l’1,2%, el que implica que, a aquest ritme, Espanya tardaria 180 anys a aconseguir l’objectiu del 3% de la CE per 2020.

Així mateix, Ferràs creu que la innovació se situa en les bases de les polítiques de creixement, competitivitat i prosperitat de les nacions i posa com a exemple Alemanya, que va realitzar un esforç en R + D superior un 20% superior al de fa deu anys per sortir de la crisi.

També destaca el cas de la Xina, que d’acord amb les dades de Ferràs, inverteix avui un 50% més de R + D que fa una dècada, el que, segons el professor, la col·loca com la segona economia del món en inversió bruta en recerca i desenvolupament, després dels Estats Units (EUA).

Per millorar les polítiques d’innovació, Ferràs proposa, entre altres mesures, establir un pla nacional de I+D i competitivitat per incrementar en 7.000 milions les partides públiques destinades a innovació; desplegar una política de recerca industrial destinada a construir una nova indústria del coneixement o reforçar els centres tecnològics amb major estabilitat financera.

Comentaris
Comparteix
83Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
83Shares