Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA-VÍDEO] Els bombers intenten entrar al Parlament de Catalunya

Puntuació dels lectors

Els metges d’atenció primària es concentren al Parlament en aquest tercer dia de vaga. Els Bombers s’han unit a la protesta i hi ha hagut certs moments de tensió amb els Mossos.

Els facultatius de la sanitat pública i concertada denuncien la sobrecàrrega que tenen, mentre que els bombers reclamen més inversió en material i més personal.

Metges de Catalunya, el sindicat majoritari d’aquest col·lectiu, afirmar que s’han acostat les posicions per desconvocar la vaga prevista fins divendres als centres d’atenció primària públics. Tot i això, avisen que, encara que s’aturi la vaga de l’atenció primària de l’ICS, continuaria la vaga als CAP i hospitals concertats.

Ho ha assegurat Jordi Cruz, president de Metges de Catalunya, a la concentració que han fet els metges davant del Parlament:

“No pot ser que pactem un règim de visita per a la primària ICS i que a tres cantonades tinguem moltes més visites perquè és un centre concertat.”

Aquest dimarts a la nit, la reunió de mediació a la seu del departament de Treball entre el sindicat Metges de Catalunya i l’Institut Català de la Salut ha acabat entrada la matinada, una altra vegada sense acord. Tot i això, totes dues parts han reconegut aproximacions.

Aquest és el tercer dels cinc dies de vaga convocats. Els serveis mínims per a metges de família i pediatres han passat del 25% al 33%.

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser