Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Destituït l’advocat de l’Estat que va defensar la rebel·lió en el cas del procés

Puntuació dels lectors

L’advocada general de l’Estat espanyol, Consuelo Castro, ha apartat del judici del Procés i l’1-O el responsable de la causa, Edmundo Bal, per pèrdua de confiança. Castro ha imposat la seva jerarquia per substituir en el judici que es va a celebrar al Tribunal Suprem a responsable de l’àrea penal de l’Advocacia de l’Estat.

Poc després de fer-se pública la informació, des del Ministeri de Justícia que dirigeix ​​Dolores Delgado es confirmava la notícia i es recordava que “el lloc d’advocat de l’Estat cap Penal és un dels càrrecs de confiança del cos i com a tal depèn directament de l’advocada general”.

Bal, que ha portat el pes en l’Advocacia de l’Estat, serà ara substituït després de mostrar la seva disconformitat a acusar els líders independentistes d’un delicte de sedició i no de rebel·lió com s’havia mantingut en tota la causa. Des que va arribar el PSOE al Govern, les ordres que s’han donat a rebaixar la duresa en el procés penal contra els exmembres del Govern.

La discrepància entre els dos criteris es va fer per primera vegada evident en la presentació de l’escrit d’acusació contra els líders del Procés el passat 2 de novembre. Llavors, l’Advocacia de l’Estat es va desmarcar de la senda de la Fiscalia i va lliurar una acusació per malversació i sedició, i no per rebel·lió.


Penes màximes d’11 i 12 anys per sedició i malversació

Precisament, Consuelo Castro va ser qui va signar un escrit pel qual s’optava per rebaixar l’acusació a penes sensiblement de menys anys. En el cas de l’exvicepresident Oriol Junqueras, principal acusat, la Fiscalia demana 25 anys de presó i l’Advocacia ho redueix a 12. L’Advocacia de l’Estat també va acusar de sedició als exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa.

En la seva exposició, l’Advocacia de l’Estat explicava que tots dos delictes s’aprecien en concurs medial, és a dir que, segons l’advocat de l’Estat, la presumpta malversació -el desviament de fons públics per a fins il·legals- va ser el mitjà necessari per cometre el delicte més greu, el de sedició, consistent en alçar-se “pública i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, l’aplicació de les lleis” o el compliment de “resolucions administratives o judicials”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser