Press "Enter" to skip to content

L’home que volia matar Sánchez, condecorat a la comandància de la Guàrdia Civil

Puntuació dels lectors

Manuel Murillo Sánchez, l’home de Terrassa detingut pels Mossos acusat de voler atemptar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va rebre una condecoració de l’Associació d’Amics de la Guàrdia Civil.

Ho ha avançat el diari digital Público, que ha precisat que el van condecorar durant un acte celebrat al febrer a la comandància de la Guàrdia Civil a Catalunya, a la travessera de Gràcia de Barcelona.

El senador de Bildu Jon Iñarritu ha tingut accés a una fotografia que s’hauria fet Murillo amb alts comandaments de la Guàrdia Civil a Catalunya durant aquell acte i l’ha publicada a Twitter aquest dimecres acompanyada d’una sèrie de preguntes:

 

La Guàrdia Civil se’n desmarca

 

Iñarritu ha adreçat al govern espanyol les preguntes que ha avançat a Twitter. Després de la publicació del tuit, la Direcció General de la Guàrdia Civil ha admès que la fotografia està feta a la comandància, però assegura que va ser durant un acte privat.

 

En aquest sentit, assegura que a Murillo el va convidar i condecorar l’Associació d’Amics de la Guàrdia Civil, i no la mateixa Guàrdia Civil. Afegeix que era un dels 200 convidats a l’acte.

En presó preventiva

 

Manuel Murillo és ara mateix a Brians 2 en presó preventiva decretada pel jutjat número 3 de Terrassa.

 

Els Mossos van trobar un arsenal a casa seva després de rebre una denúncia que l’acusava d’haver demanat ajuda per atemptar contra Pedro Sánchez, arran de la intenció d’exhumar la mòmia de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Vigilant al CTTI

 

Murillo treballava com a vigilant de seguretat i es dona la circumstància que quan la Guàrdia Civil va escorcollar la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, el CTTI, ell hi estava treballant en horari nocturn.

 

Murillo és fill de l’últim alcalde franquista de Rubí, i de jove va destacar com a corredor de fons: a la dècada dels 90 va ser quatre vegades campió d’Espanya de la cursa de 100 quilòmetres.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser