Press "Enter" to skip to content

València prohibirà la incineració de persones amb obesitat mòrbida perquè “contaminen en excés”

Puntuació dels lectors

Decidir què es vol fer amb les restes d’un ésser estimat serà impossible en alguns casos a la Comunitat Valenciana, si tira endavant l’ordre proposada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre “revisió i actualització dels requisits sanitaris per a la ubicació i funcionament dels forns crematoris”.

En l’apartat D de l’article 7 d’aquesta, referit a les condicions sanitàries per a la cremació, s’especifica que “es prohibeix la cremació de persones amb obesitat mòrbida”.

Així, els familiars -o qui vulgui deixar-ho establert en vida- d’una persona amb obesitat mòrbida no comptaran amb l’opció d’incinerar al seu familiar o amic i l’hauran d’enterrar en un nínxol, tomba o fossa comuna.

Segons ha publicat el diari Levante, aquesta mesura respon al fet que per incinerar un cos d’aquest volum “es necessita una quantitat molt elevada de combustible”, el que comporta un augment “considerable de contaminació sobrepassant el llindar permès”.

No és l’única restricció cridanera de l’ordre, que també prohibeix la cremació de cadàvers que hagin rebut tractaments contra el càncer mitjançant inserció d’agulles radioactives, una teràpia relativament comuna per a alguns tumors freqüents com el de pròstata.

La Conselleria ha redactat aquesta norma perquè, especifica el text, l’experiència acumulada en l’emissió dels informes sanitaris per a l’obertura de forns crematoris aconsella establir noves consideracions respecte a la ubicació dels mateixos i el seu funcionament, a fi de minimitzar el seu impacte en la salut poblacional.

Però en el document oficial no s’explica la raó del que és, de facto, una discriminació per a les persones que pateixen obesitat mòrbida, un 1,2% dels habitants de l’estat espanyol. La necessitat de controlar l’emissió de substàncies tòxiques és la raó esgrimida pel departament davant les preguntes de la premsa local.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser