Press "Enter" to skip to content

Pedro Sánchez proposarà un nou Estatut per a Catalunya

Puntuació dels lectors

El Congrés dels Diputats celebrarà el proper dimecres 12 de desembre un debat monogràfic sobre la situació política a Catalunya. En aquest ple, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, podria proposar una reforma de l’Estatut i un referèndum per aprovar-la. Ho ha explicat la portaveu del PSOE, Adriana Lastra:

“La nostra proposta per a Catalunya ja saben quina és: és un acord, primer, entre catalans, una modificació en tot cas estatutària per a més autogovern i que després votin tots els catalans aquesta reforma estatutària”

El debat del dia 12 es produirà a instàncies d’ERC i del PDeCAT, que el 19 d’octubre passat van registrar un escrit en què reclamaven a Sánchez que comparegués a la cambra baixa “per informar de les iniciatives del govern per examinar aquelles solucions polítiques que permetin una solució democràtica a les demandes de la societat catalana”.

La “proposta” de Sánchez

El ple començarà amb la intervenció del president del govern espanyol, que disposarà de temps il·limitat per exposar les actuacions que ha dut a terme en el que ell defineix com la “normalització” de la crisi pel procés independentista.

Sánchez hi exposarà el que va anunciar que seria la seva “proposta” per a Catalunya, segons ja va apuntar el 3 de setembre. Es tracta de la celebració d’un “referèndum d’autogovern”, a partir d’una reforma de l’Estatut.

La Moncloa ha apuntat que el cap de l’executiu té un pla de tres fases que passa, en primer terme, per reduir la tensió entre els dos governs, normalitzar les relacions mitjançant acords en qüestions sectorials i en els pressupostos i, finalment, una votació sobre el nou Estatut.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser