Press "Enter" to skip to content

El COI amenaça de sancionar Espanya per la seva negativa a reconèixer internacionalment Kosovo

Puntuació dels lectors

El Comitè Olímpic Internacional ha mostrat el seu malestar públic amb Espanya per la seva reiterada negativa a reconèixer Kosovo en les competicions internacionals i ha amenaçat de prendre mesures si es torna a menysprear els drets dels esportistes d’aquest país.

En els campionats del món de karate que es van celebrar la setmana passada a Madrid, els representants de Kosovo van haver de participar sense bandera i en els marcadors i el medaller hi sortien com a World Karate Federation 5.

Aquest acord amb les autoritats espanyoles és similar al que ja es va arribar durant la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona. Una actitud que no ha agradat gens ni mica al COI, que ha passat dels advertiments a les amenaces.

“Si el govern espanyol no està en condicions de garantir l’accés a la competició, no només de Kosovo com a país sinó de tots els esportistes de federacions internacionals, aleshores no s’haurien de celebrar competicions internacionals a Espanya fins que això no es resolgui. Abans d’atorgar-los qualsevol competició, els organismes internacionals s’han d’assegurar que els esportistes de Kosovo seran benvinguts a Espanya”, ha sentenciat el subdirector general del màxim organisme de l’olimpisme, Pere Miró, en declaracions a la web Insidethegames.

Aquest no és el primer cas de discriminació del Comitè Olímpic Espanyol cap a esportistes d’un altre país, ja que també es va produir una situació similar en una altra competició internacional a Màlaga amb Gibraltar.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser