Press "Enter" to skip to content

Albiol sobre l’independentisme: ” Además de secta fanática, ahora cutres. Cada día de superan más”

Puntuació dels lectors

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha titllat de “cutre” i “secta fanàtica” l’independentisme per una actuació de ball en l’acte de presentació del Consell per la República, en què es va escenificar, a parer seu, una “dansa en honor al líder espiritual de la República, Carles Puigdemont“.

El president Carles Puigdemont va intervenir a través de videoconferència des de Bèlgica en l’acte al Palau de la Generalitat, presidit pel president Quim Torra, per presentar el Consell per la República, organisme que lidera el president català Puigdemont juntament amb l’conseller Toni Comín, tots dos exiliats a Bèlgica.

Durant aquest acte es van celebrar diverses actuacions musicals, una d’elles una dansa protagonitzada per Maria Teresa Agustí, que va interpretar al costat de l’acordionista Ferran Martínez el “Ball d’Homenatge” (Ball d’Homenatge), un ball català a manera de reverència que va ser creat en 2009, similar al ‘aurresku d’honor’ basc i basat en danses tradicionals catalanes.

A través de Twitter, el líder del PP Català ha compartit un vídeo de l’actuació d’ahir, en què la dansaire actuava davant els membres del Govern de la Generalitat i d’una pantalla de grans dimensions -en la qual es veia a Puigdemont i Comín contemplant aquest ball-, a més de la presència a la sala d’altres convidats de partits polítics, entitats i personalitats com l’expresident Artur Mas.

 

 

Ball d’homenatge(Viquipèdia)

El Ball d’homenatge és un ball català que es balla a mode de reverència a semblança de l’aurresku basc.

Va ser creat pel músic Jaume Arnella i el coreògraf Joan Serra el 2009. La música està basada en la polca del Ball de Gitanes de Sant Celoni i es pot interpretar per instrument sol (com guitarra o acordió) o conjunt d’instruments. La coreografia es va inspirar en els punts de dansa tradicional catalana.
Pot ser ballat per un ballador sol o varis, que formen una filera davant la persona o persones a homenatjar, fent passos simples i voltes al ritme de la música solemne.

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser