Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Un diputat flamenc al parlament belga: “L’Estat espanyol no és digne de ser membre de la Unió Europea”

Puntuació dels lectors

Les hostilitats entre Espanya i Flandes van començar al setembre, quan es va saber que Peumans va escriure una carta a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell en la qual li deia que Espanya “no compleix les condicions per formar part d’una Unió Europea moderna i democràtica”.

Peumans ha insistit en aquest missatge en els últims dies, fins i tot després que el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, optés per les represàlies diplomàtiques.

Malgrat que Flandes el va instar a cridar a consultes l’ambaixadora espanyola, el Govern belga ha optat per no intervenir-hi i ha circumscrit la polèmica a un assumpte entre Flandes i Espanya. Però això no ha evitat noves picabaralles polítiques. El diputat democristià flamenc Hendrik Bogaert es va expressar dimarts a Twitter sobre aquest tema. “No és acceptable tancar algú per les seves creences polítiques. Per favor, Unió Europea, és hora d’intervenir, no és un assumpte intern”.

 

I la controvèrsia iniciada al Parlament de Flandes ha escalat a la Cambra federal belga. A la seva seu, el diputat nacionalista flamenc Peter Luykx va reclamar dijous a Espanya la devolució de l’estatus diplomàtic al seu representant, i va acompanyar la seva petició d’unes paraules adreçades al president espanyol: “Senyor Sánchez, soc diputat federal i repeteixo el que ha dit el senyor Peumans al Parlament flamenc. L’Estat espanyol no és digne de ser membre de la Unió Europea si no allibera els presos polítics”.

 

Vídeo:Res publica

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.1K
    Shares
Ofertas Depilación Láser