Press "Enter" to skip to content

El Parlament Europeu exigeix a Espanya que il·legalitzi la fundació Francisco Franco

Puntuació dels lectors

El ple del Parlament Europeu (PE) va reclamar aquest dijous en una resolució pactada per diversos grups polítics de l’hemicicle la il·legalització de fundacions que exalten o glorifiquin el feixisme, com la fundació Francisco Franco.

Així es recull en el text consensuat per fins a cinc grups polítics, inclosos populars i liberals, que van demanar per sumar-se al mateix que no es fes menció a cap fundació concreta o episodi feixista nacional.

L’Eurocambra mostra en la resolució la seva preocupació davant l’augment de la violència neofeixista a la Unió Europea després agressions de grups ultres com la soferta per l’eurodiputada italiana Eleonora Forenza i el seu assistent per Casa Pound i amb l’objectiu que la Comissió Europea posi en marxa mesures concretes.

Auge feixista

Els eurodiputats estan preocupats per l’auge de la normalització del feixisme, el racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància i per la “impunitat” dels grups que les defensen inclús amb violència.

Més enllà, reclamen als Vint la creació d ‘ “unitats policials contra l’odi” i assegurar-se que dins dels seus cossos i forces de seguretat no hi ha comportaments de tipus racista o xenòfob. En aquest sentit, també demanen que la CE truqui a les organitzacions cíviques a reportar sobre l’estat del discurs d’odi i els crims d’odi als països europeus.

Cultura comuna

També criden a tenir una cultura comuna de memòria històrica que rebutgi els crims feixistes del passat, i es diuen “profundament preocupats” que les noves generacions “estiguin cada vegada menys conscienciades amb la història del feixisme, el que representa un risc de ser indiferent davant de noves amenaces “.

Socialdemòcrates, Ecologistes i l’Esquerra Unitària van voler incloure mencions a agressions concretes com les de “Hogar Social Madrid” o al”Valle de los Caídos”, però finalment van quedar fora del text i encara que es votaran com esmenes no tenen probabilitats de prosperar, van dir diverses fonts parlamentàries .

Una de les ponents del text és l’eurodiputada del BNG Ana Miranda, que durant les negociacions va intentar que la resolució recollís com a cas condemnable la denúncia que la família Franco va presentar contra els activistes que van ocupar pacíficament el Pazo de Meirás l’agost de 2017 per reclamar la seva devolució al poble gallec.

En una roda de premsa prèvia al vot, Miranda va destacar la importància de la resolució per pressionar a la il·legalització de la fundació Francisco Franco que va dir “és una anormalitat democràtica a la UE, on seria impossible que existís el 2018 una fundació Hitler o Mussolini “.

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser