Press "Enter" to skip to content

La CNMV sanciona Josep Borrell per “conèixer informació rellevant” i vendre accions d’Abengoa

Puntuació dels lectors

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha sancionat el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, per ús d’informació privilegiada en la venda d’unes accions d’Abengoa durant la seva etapa com a conseller de l’empresa.

Va ser una operació de 9.030 euros l’any 2015, per part d’una persona de l’entorn del ministre. La sanció no és ferma i Borrell estudia recórrer la decisió.

Als passadissos del Congrés, ha negat qualsevol pràctica irregular.

“Discrepo de les consideracions de la CNMV i estem estudiant amb el meu advocat les possibilitats d’efectuar els recursos que la llei posa a la meva disposició”.

“Estem parlant d’una quantitat de 9.000 euros que suposaven en aquell moment una part molt petita de la meva cartera de valors que, desgraciadament, vaig perdre. Si hagués tingut informació privilegiada no ho hauria perdut tot”.

En un comunicat, l’òrgan de regulació borsària informa que el 27 de setembre es va resoldre l’expedient, però no concreta amb quina sanció.

“Referent a una venda d’accions d’Abengoa per un import de 9.030 euros ordenada el novembre de 2015 pel sr. Borrell. En aquesta data era conseller de la companyia i, a judici de la CNMV, coneixia informació rellevant que encara no havia estat publicada”.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser