Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Carta de Puigdemont, Rull, Turull i Sànchez renunciant a votar després de l’acord ERC-PSC

Puntuació dels lectors

Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez de Junts per Catalunya han enviat una carta als mitjans per a mostrar el desacord amb el pacte entre ERC i el PSC d’impedir el vot per delegació com ho han fet fins ara. ‘Entenem la nostra delegació del vot en el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, és perfectament ajustada al dret’, diuen en la carta escrita a mà pel mateix Josep Rull.

En l’escrit tots quatre renuncien a votar i demanen respecte per la decisió que prenen: ‘Estem convençuts que la majoria de 61 escons permetrà de mantenir el govern actual i seguir impulsant el projecte republicà’. I assenyalent que recorreran a instàncies europees: ‘Treballarem perquè la vulneració del dret a la representació política i l’alteració de les majories resultants del 21-D siguin preses en consideració per part dels organismes i tribunals internacionals. Un altre cop anirem a Europa i al món a trobar la justícia que l’Estat Espanyol ens nega i es nega a si mateix.’

Llegiu la carta transcrita:

«La nostra condició de diputats s’ha vist alterada per la decisió del Tribunal Suprem de mantenir-nos a la presó. Tenim el convenciment que avui encara estem a la presó per no haver renunciat a l’acte de diputat.

Els esforços del Suprem per alterar la normalitat democràtica emanada de les urnes el 21-D han estat ben visibles.

El darrer episodi el tenim en la decisió de mantenir-nos privats de llibertat acusat de rebel·lió amb l’únic objectiu d’aplicar-nos l’article 384 bis de la Llei d’enjudiciament criminal per promoure la nostra suspensió com a diputats.

Tanmateix Llarena en una decisió inaudita en un Estat de dret que respecti la separació de poders va plantejar la possibilitat que poguéssim designar diputats substituts per a exercir suposadament els nostres drets. Pretenia de manera maldestra blanquejar una decisió manifestament injusta i d’una gravetat sense matisos en termes democràtics.

Llarena sap que no hi ha hagut violència i sap que és impossible alterar impunement les majories parlamentàries en el marc del Tribunal d’Estrasburg i en el conte de les democràcies solvents i homologables.

El passat dimarts el Parlament va rebutjar per majoria absoluta la nostra suspensió. Va ser un acte de normalitat democràcia i de sobirania en compliment escrupolós d’allò que estableix el reglament.

En conseqüència entenem que la nostra decisió de mantenir la delegació de vot en el portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya és perfectament ajustada a dret.

Considerem que aquesta delegació només pot ser rebutjada des d’una argumentació supeditada a les possibles reaccions d’Un òrgan aliè al poder legislatiu.

Si finalment la decisió de la Mesa és impedir l’exercici del nostre vot, hem de manifestar que nosaltres assumirem la decisió i els nostres vots deixaran de ser comptabilitzats.

La nostra voluntat ha estat i segueix essent la de preservar la sobirania plena del Parlament i mantenir la majoria de govern actual.

En coherència amb aquesta voluntat manifestem i demanem respecte per la decisió que els altres diputats encausats pel Suprem hagin pogut prendre. De la mateixa manera demanem que la nostra decisió sigui també respectada.

Estem convençuts que la majoria de 61 escons permetrà de mantenir el govern actual i seguir impulsant el projecte republicà.

Treballarem perquè la vulneració del dret a la representació política i l’alteració de les majories resultants del 21-D siguin preses en consideració per part dels organismes i tribunals internacionals.

Un altre cop anirem a Europa i al món a trobar la justícia que l’Estat Espanyol ens nega i es nega a si mateix.

Encoratgem a seguir treballant amb adhesió als valors democràtics i des del compromís i la mobilització ciutadana i els principis de la no-violència.

Carles Puigdemont i Casamajó
Jordi Sánchez i Picañol
Jordi Turull i Negre
Josep Rull i Andreu
»

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser