Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta: “Catalunya, quan ha jugat al tot o res, ha perdut sempre.”

PuntuaciĂł dels lectors

Miquel Iceta, lĂ­der del grup parlamentari dels socialistes catalans, assegura que “això no ho arreglarem fent passar bou per bèstia grossa”.

En la seva primera intervenció en el debat de política general, ha volgut remarcar que només el respecte a la legalitat garanteix la convivència i el respecte als drets de tots.

Iceta ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, d’haver atiat els Ă nims amb declaracions com les de dilluns:

“Quan es fa un discurs que no tĂ© a veure amb la realitat es pot generar frustraciĂł, i la frustraciĂł pot generar algun brot d’intolerĂ ncia o de violència, com va passar dilluns a les portes d’aquest Parlament.”

“Parlar d’una tardor calenta i cridar a encendre els carrers no Ă©s tasca per a vostè, que ha de garantir la seguretat i els drets de tots els catalans.”

Encara en aquest sentit, Iceta ha demanat a Torra que “doni suport als Mossos”, que tenen “una tasca dificilĂ­ssima”.

Iceta tambĂ© ha retret al president de la Generalitat que “el seu discurs nomĂ©s s’adreça als independentistes i oblida els altres ciutadans”.

“L’objectiu de la independència, clarament present en el seu discurs, no Ă©s el de la majoria dels catalans. I Ă©s relativament senzill demostrar-ho amb xifres: nomĂ©s cal anar als resultats de les Ăşltimes eleccions al Parlament. Quan se centren en l’objectiu de la independència s’obliden de la meitat dels catalans.”

Iceta s’ha preguntat: “Quin sentit tindria seguir pel camĂ­ de la independència, una via que no funciona?” I ha conclòs: “Aquest no Ă©s el camĂ­.”

“Vostès tenen una majoria parlamentaria que els habilita a governar, però no per perseguir objectius rupturistes que no tenen el suport de la majoria. Parlen sovint de mandat democrĂ tic, però no hi ha mandat democrĂ tic d’una majoria a favor de la independència. Vostès mateixos ho admeten quan tornen a demanar un referèndum.”

El lĂ­der dels socialistes catalans, d’altra banda, s’ha felicitat per la represa del diĂ leg amb el govern espanyol.

“Vull expressar la satisfacciĂł del grup Socialistes i Units per Avançar pel canvi per la represa del diĂ leg del seu govern amb el govern d’Espanya. Hi ha gent que diu que no s’ha de dialogar amb els que pensen diferent. Nosaltres creiem que s’ha de dialogar amb tothom, a tota hora. Aquest camĂ­ dona resultats i no podem abandonar-lo. Hem tingut massa temps sense diĂ leg, però ara cal aprofitar aquesta finestra d’oportunitat.”

En canvi, ha retret a Torra l’ultimĂ tum a Pedro Sánchez:

“Ahir vostè comet l’error de tornar a dir “autodeterminaciĂł o res”, “acabar amb la separaciĂł de poders a l’estat espanyol o res”. Deixarem caure el govern de Pedro Sánchez i a veure si Rivera o Casado ens ho arreglen.”

I ha defensat que “Catalunya, quan ha jugat al tot o res, ha perdut sempre.”

Referint-se directament al pla de govern exposat ahir per Torra, Iceta ha reconegut que hi ha molts punts d’acord, però que cal aprofundir en diverses qĂĽestions com revertir les retallades i invertir mĂ©s en sanitat i educaciĂł.

“He llegit el seu pla de govern i li he de dir, tot i estar a l’oposiciĂł, que compartim molts objectius. El pla de govern sona bĂ©. Però cal ‘pressionar’, aquĂ­ sĂ­ en sentit positiu, en alguns aspectes.”

Iceta ha tancat la seva intervenciĂł declarant:

“Encara tenim seriosos dubtes sobre la capacitat de govern del seu govern. Certament cent dies sĂłn pocs. Ahir ens va semblar que ja tocaven les campanes de la primera volta. Esperem que no sigui aixĂ­ per al bĂ© de tots.”

INVERTIR FOREX CATALUNYA âś… | âś… RECLAMAR GASTOS HIPOTECA âś…

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser