Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta: “Catalunya, quan ha jugat al tot o res, ha perdut sempre.”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
435Shares

Miquel Iceta, líder del grup parlamentari dels socialistes catalans, assegura que “això no ho arreglarem fent passar bou per bèstia grossa”.

En la seva primera intervenció en el debat de política general, ha volgut remarcar que només el respecte a la legalitat garanteix la convivència i el respecte als drets de tots.

Iceta ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, d’haver atiat els ànims amb declaracions com les de dilluns:

“Quan es fa un discurs que no té a veure amb la realitat es pot generar frustració, i la frustració pot generar algun brot d’intolerància o de violència, com va passar dilluns a les portes d’aquest Parlament.”

Encara en aquest sentit, Iceta ha demanat a Torra que “doni suport als Mossos”, que tenen “una tasca dificilíssima”.

Iceta també ha retret al president de la Generalitat que “el seu discurs només s’adreça als independentistes i oblida els altres ciutadans”.

“L’objectiu de la independència, clarament present en el seu discurs, no és el de la majoria dels catalans. I és relativament senzill demostrar-ho amb xifres: només cal anar als resultats de les últimes eleccions al Parlament. Quan se centren en l’objectiu de la independència s’obliden de la meitat dels catalans.”

Iceta s’ha preguntat: “Quin sentit tindria seguir pel camí de la independència, una via que no funciona?” I ha conclòs: “Aquest no és el camí.”

“Vostès tenen una majoria parlamentaria que els habilita a governar, però no per perseguir objectius rupturistes que no tenen el suport de la majoria. Parlen sovint de mandat democràtic, però no hi ha mandat democràtic d’una majoria a favor de la independència. Vostès mateixos ho admeten quan tornen a demanar un referèndum.”

El líder dels socialistes catalans, d’altra banda, s’ha felicitat per la represa del diàleg amb el govern espanyol.

“Vull expressar la satisfacció del grup Socialistes i Units per Avançar pel canvi per la represa del diàleg del seu govern amb el govern d’Espanya. Hi ha gent que diu que no s’ha de dialogar amb els que pensen diferent. Nosaltres creiem que s’ha de dialogar amb tothom, a tota hora. Aquest camí dona resultats i no podem abandonar-lo. Hem tingut massa temps sense diàleg, però ara cal aprofitar aquesta finestra d’oportunitat.”

En canvi, ha retret a Torra l’ultimàtum a Pedro Sánchez:

“Ahir vostè comet l’error de tornar a dir “autodeterminació o res”, “acabar amb la separació de poders a l’estat espanyol o res”. Deixarem caure el govern de Pedro Sánchez i a veure si Rivera o Casado ens ho arreglen.”

I ha defensat que “Catalunya, quan ha jugat al tot o res, ha perdut sempre.”

Referint-se directament al pla de govern exposat ahir per Torra, Iceta ha reconegut que hi ha molts punts d’acord, però que cal aprofundir en diverses qüestions com revertir les retallades i invertir més en sanitat i educació.

“He llegit el seu pla de govern i li he de dir, tot i estar a l’oposició, que compartim molts objectius. El pla de govern sona bé. Però cal ‘pressionar’, aquí sí en sentit positiu, en alguns aspectes.”

Iceta ha tancat la seva intervenció declarant:

“Encara tenim seriosos dubtes sobre la capacitat de govern del seu govern. Certament cent dies són pocs. Ahir ens va semblar que ja tocaven les campanes de la primera volta. Esperem que no sigui així per al bé de tots.”

Comentaris
Comparteix
435Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
435Shares