Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Reclamen l’extradició a Colòmbia dels jutges espanyols que haurien anat amb menors

Puntuació dels lectors

L’alcalde de Cartagena de Indias, Pedro Tomás Pereira, ha reclamat que els jutges i fiscals espanyols que van ser vistos en aquesta ciutat de Colòmbia amb noies menors d’edat siguin extradits i jutjats.

Pereira dona així credibilitat als àudios revelats pel digital Moncloa.com d’un dinar de l’actual ministra de Justícia espanyola, Dolores Delgado, gravats fa anys per l’excomissari José Villarejo.

“Cartagena no és un destí de turisme sexual”

Pereira, que va ser nomenat alcalde pel president de Colòmbia fa només 9 dies, assegura que se’ls podria condemnar a 37 anys de presó:

“Aquestes situacions no poden quedar impunes, són penes que van fins als 37 anys, necessitem que els cridin i vinguin a respondre davant la nostra justícia. Cartagena no és un destí de turisme sexual, som una ciutat heroica i, com a tal, defensarem els drets dels nostres nens, que són fonamentals.”

Jutges del Tribunal Suprem

En els àudios de Villarejo divulgats pel digital, durant el dinar, celebrat el 2009, Delgado va assegurar que, anys abans, en un viatge professional a la ciutat colombiana, es va trobar jutges del Tribunal Suprem i fiscals de la Fiscalia General, companys seus de viatge, en un bar amb noies menors d’edat.

Segons el relat de Delgado, els jutges i fiscals l’havien deixada a ella i a una companya de banda durant tot el viatge, i la trobada va ser casual, en un bar que els havien recomanat:

“Estem assegudes totes dues soles, i imagina’t la nostra sorpresa quan veiem el grup de paios del Suprem, de la Fiscalia General… amb menors d’edat! Es van aixecar ràpidament quan ens van veure, aclaparats.”

El Programa Aula Iberoamericana

En la informació que revela aquesta part de la conversa, des de Moncloa.com asseguren que el viatge formava part del Programa Aula Iberoamericana, un fòrum de formació i intercanvi judicial que funciona des del 1999 i que es coordina des de l’Escola Judicial de Barcelona. També diuen que han demanat al Consell General del Poder Judicial informació sobre aquest viatge a Colòmbia, sobre quin any va ser i quins eren els jutges i fiscals que hi van anar, però que no els han respost.

Comentaris
COMPARTEIX !
 • 651
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  651
  Shares
Ofertas Depilación Láser