Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Acord de JxCAT i ERC sobre els diputats supesos per Llarena

Puntuació dels lectors

JxCAT i ERC han acordat que els diputats suspesos pel Tribunal Suprem no renunciaran a l’acta i que el ple del Parlament decidirà la solució concreta, que no alterarà les majories actuals.

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya han assolit aquest acord després de setmanes de discrepàncies que van portar el president del Parlament, Roger Torrent, a tancar el període de sessions.

La suspensió de diputats imposada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, afecta sis diputats ―Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull― que haurien de deixar de ser diputats, però dona una possibilitat que evita que les majories parlamentàries es vegin alterades a través d’una “suspensió temporal” dels diputats empresonats i a l’exili que comportaria que les seves funcions fossin assumides provisionalment per altres integrants del grup, sense que perdessin per sempre la seva acta.

La interlocutòria no inclou el diputat d’ERC Toni Comín, ja que el jutge va acceptar la seva petició per recórrer el processament, però un cop aixecades les mesures cautelars de l’euroordre d’extradició per part de la justícia belga, el republicà té complicat argumentar la seva absència.

Torrent i Costa han d’explicar els detalls d’aquest acord en un compareixença prevista per aquest migdia.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser