Press "Enter" to skip to content

Pla de govern del President Torra: Restituir Puigdemont i les lleis suspeses pel Constitucional

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
266Shares

El president de la Generalitat, Quim Torra, presenta el pla de govern per aquesta XII legislatura. Ha marcat com a objectiu la restitució de Puigdemont i la recuperació de les lleis aprovades la legislatura anterior i suspeses pel Tribunal Constitucional. També aposta per fer una diada reivindicativa de la victòria, ha dit, de l’1 d’octubre.

Torra ha destacat que estem davant d’una legislatura “excepcional” marcada per l’aplicació de l’article 155 durant set mesos: “Els efectes del 155 són més profunds del que pensàvem. Sobretot per als més vulnerables”. Ha remarcat que “la repressió no s’ha aturat” i que, ara “cal restituir el president Puigdemont”.

“Aquesta fase de restitució la donem pràcticament per acabada, en el sentit que hem posat en marxa ja les institucions catalanes. Primer es va constituir el Parlament, després el govern, els seus diferents òrgans i entitats que el componen. Ara falta una peça essencialíssima en aquesta restitució, que és la restitució del president Puigdemont, que és també l’objectiu d’aquesta legislatura”

“D’ara en endavant considerem que els objectius bàsics són la defensa dels drets civils, socials i nacionals del país. Per tant s’ha de recuperar aquella legislació tan progressista que el govern anterior va aprovar, potser la més progressista que es va aprovar mai en aquest país”

Quim Torra ha afirmat que el govern pretén aprovar tots els continguts de les lleis socials suspeses. “Si el govern espanyol no aixeca la suspensió de les lleis socials, l’aixecarem nosaltres”, ha assegurat Torra.

El president de la Generalitat ha anunciat que, abans del 15 d’octubre, espera que ja estigui en marxa un “Fòrum Cívic, Social i Constituent”, que s’encarregarà de debatre els continguts d’una eventual Constitució de Catalunya.

“Aquest octubre veurà la llum el Fòrum Cívic Social i Constituent, que es proposa ser un debat de país, a fons, amb la voluntat de traçar les línies d’aquest cap a la república”

Quim Torra ha assegurat que el consell que dirigirà els treballs d’aquest fòrum tindrà una composició “àmplia, plural, molt diversa”, encara que no ha volgut avançar noms. Ha explicat que aquest fòrum tindrà “delegacions a totes les vegueries” de Catalunya i servirà per traçar les “bases del que ha de ser la Constitució de Catalunya”.

Comentaris
Comparteix
266Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
266Shares