Press "Enter" to skip to content

Pla de govern del President Torra: Restituir Puigdemont i les lleis suspeses pel Constitucional

Puntuació dels lectors

El president de la Generalitat, Quim Torra, presenta el pla de govern per aquesta XII legislatura. Ha marcat com a objectiu la restituci√≥ de Puigdemont i la recuperaci√≥ de les lleis aprovades la legislatura anterior i suspeses pel Tribunal Constitucional. Tamb√© aposta per fer una diada reivindicativa de la vict√≤ria, ha dit, de l’1 d’octubre.

Torra ha destacat que estem davant d’una legislatura “excepcional” marcada per l’aplicaci√≥ de l’article 155 durant set mesos: “Els efectes del 155 s√≥n m√©s profunds del que pens√†vem. Sobretot per als m√©s vulnerables”. Ha remarcat que “la repressi√≥ no s’ha aturat” i que, ara “cal restituir el president Puigdemont”.

“Aquesta fase de restituci√≥ la donem pr√†cticament per acabada, en el sentit que hem posat en marxa ja les institucions catalanes. Primer es va constituir el Parlament, despr√©s el govern, els seus diferents √≤rgans i entitats que el componen. Ara falta una pe√ßa essencial√≠ssima en aquesta restituci√≥, que √©s la restituci√≥ del president Puigdemont, que √©s tamb√© l’objectiu d’aquesta legislatura”

“D’ara en endavant considerem que els objectius b√†sics s√≥n la defensa dels drets civils, socials i nacionals del pa√≠s. Per tant s’ha de recuperar aquella legislaci√≥ tan progressista que el govern anterior va aprovar, potser la m√©s progressista que es va aprovar mai en aquest pa√≠s”

Quim Torra ha afirmat que el govern pret√©n aprovar tots els continguts de les lleis socials suspeses. “Si el govern espanyol no aixeca la suspensi√≥ de les lleis socials, l’aixecarem nosaltres”, ha assegurat Torra.

El president de la Generalitat ha anunciat que, abans del 15 d’octubre, espera que ja estigui en marxa un “F√≤rum C√≠vic, Social i Constituent”, que s’encarregar√† de debatre els continguts d’una eventual Constituci√≥ de Catalunya.

“Aquest octubre veur√† la llum el F√≤rum C√≠vic Social i Constituent, que es proposa ser un debat de pa√≠s, a fons, amb la voluntat de tra√ßar les l√≠nies d’aquest cap a la rep√ļblica”

Quim Torra ha assegurat que el consell que dirigir√† els treballs d’aquest f√≤rum tindr√† una composici√≥ “√†mplia, plural, molt diversa”, encara que no ha volgut avan√ßar noms. Ha explicat que aquest f√≤rum tindr√† “delegacions a totes les vegueries” de Catalunya i servir√† per tra√ßar les “bases del que ha de ser la Constituci√≥ de Catalunya”.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ‚úÖ | ‚úÖ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ‚úÖ

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 267
    Shares
Ofertas Depilación Láser