Press "Enter" to skip to content

No, el President Carles Puigdemont no va dir que Catalunya seria independent en 20 o 30 anys

PuntuaciĂł dels lectors

DesprĂ©s de la polèmica generada per la interpretaciĂł d’una entrevista i el titular publicat per un diari espanyol (LaVanguardia) sobre una entrevista del President Carles Puigdemont a un mitjĂ  de Bèlgica (www.hbvl.be) publiquem l’entrevista Ă­ntegra.

L’article de La Vanguardia titulat “Puigdemont cree que Catalunya será independiente “antes de 20 o 30 años” fa referència a suposades paraules del president Carles Puigdemont, en realitat el President no ha declarat que cregui que Catalunya serĂ  independent en 20 o 30 anys, aquesta frase va ser en part la pregunta del periodista.

Text Ă­ntegre de l’entrevista:

Periodista: Estem en plena campanya N-VA ( Nova Aliança Flamenca) a Kerkstraat a Lommel. Hi ha moltes ofertes dels partits polítics que intenten fer campanya, però sembla que tots són aquí per a una foto amb Carles Puigdemont.
“DesprĂ©s de marxar de Catalunya, li van oferir venir a Lommel,” va dir Peter Luykx del N-VA, que Ă©s un amic personal del deposat primer ministre Carles Puigdemont des que Peter Luykx el 2015 assistĂ­s com a observador electoral a Catalunya.

Puigdemont: “Com estic a Bèlgica, tinc contacte amb diverses persones de N-VA. Peter Ă©s un d’ells” “Creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democrĂ cia”.

Periodista: Ara has tornat d’Alemanya. Vas passar dotze dies allĂ  a la presĂł.

Puigdemont: “He estat a Alemanya exactament quatre mesos i quatre dies. Aquest va ser un moment excepcional, però des del principi vaig tenir la impressiĂł que tant la policia com el tribunal a Alemanya estan treballant de manera molt professional i independent. Aquest Ă©s tambĂ© el cas a Bèlgica. Com europeu, puc confiar en això”.

Periodista: El que realment dius Ă©s que aquest no Ă©s el cas a Espanya.

Puigdemont: “A Espanya no hi ha separaciĂł de poders. Els meus col·legues travessaran judicis sense cap garantia d’una justĂ­cia independent. Aquestes sĂłn violacions dels drets humans fonamentals. He presentat una queixa davant el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra”.

Periodista: T’has estat fora de Catalunya gairebĂ© un any. Quin Ă©s el futur de la lluita independentista catalana?

Puigdemont: “Hem decidit ser independents. De fet, ja som una realitat polĂ­tica. El mĂłn sencer ho reconeix. Ara estem treballant per convertir-nos tambĂ© en això de iure. Avui som mĂ©s independents que fa un any. Serem mĂ©s independents en un any. És un procĂ©s i hem decidit lluitar per la independència d’una manera no violenta, democrĂ tica i sempre estem oberts a un acord amb l’estat espanyol”.

Periodista Quant durarà aquest procés?

Puigdemont: “Això depèn, perquè la forma no violenta exigeix ​​molt de temps. És la nostra decisiĂł travessar aquest camĂ­. Sense una guerra d’independència, sense un enfocament agressiu que probablement escurçaria el lapse de temps”.

Periodista: La possibilitat que puguis tornar a Catalunya en els pròxims 20 o 30 anys és petita. Què tan difícil és això?

Puigdemont: “Estic segur que tornarĂ© a Catalunya abans d’aquest temps, perquè Catalunya serĂ  independent per a llavors. Aquesta evoluciĂł Ă©s irreversible. Si puc tornar, això tambĂ© significarĂ  que la democrĂ cia espanyola ha millorat. Que els oponents polĂ­tics sĂłn alliberats. Aquesta tambĂ© seria un bon senyal per a Espanya”.

Periodista: En l’estiu, Âżes rumorejava que podries formar part de la llista europea per N-VA?

Puigdemont: “Realment no vaig parlar amb ningĂş sobre això i tampoc he rebut cap proposta al respecte. Per a mi, això va ser una notĂ­cia inventada”.

Periodista: T’ho pensaries si ho proposen?

Puigdemont: “No, certament no. Lluito per Catalunya i nomĂ©s sĂłc aquĂ­ temporalment. Si poguĂ©s, tornaria demĂ . Cada dia penso: aquest Ă©s el meu Ăşltim dia a l’exili. Vull treballar en la llibertat del meu paĂ­s, la meva lluita Ă©s allĂ ”

Font: www.hbvl.be

INVERTIR FOREX CATALUNYA âś… | âś… RECLAMAR GASTOS HIPOTECA âś…

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 437
    Shares
Ofertas Depilación Láser