Press "Enter" to skip to content

No, el President Carles Puigdemont no va dir que Catalunya seria independent en 20 o 30 anys

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
440Shares

Després de la polèmica generada per la interpretació d’una entrevista i el titular publicat per un diari espanyol (LaVanguardia) sobre una entrevista del President Carles Puigdemont a un mitjà de Bèlgica (www.hbvl.be) publiquem l’entrevista íntegra.

L’article de La Vanguardia titulat “Puigdemont cree que Catalunya será independiente “antes de 20 o 30 años” fa referència a suposades paraules del president Carles Puigdemont, en realitat el President no ha declarat que cregui que Catalunya serà independent en 20 o 30 anys, aquesta frase va ser en part la pregunta del periodista.

Text íntegre de l’entrevista:

Periodista: Estem en plena campanya N-VA ( Nova Aliança Flamenca) a Kerkstraat a Lommel. Hi ha moltes ofertes dels partits polítics que intenten fer campanya, però sembla que tots són aquí per a una foto amb Carles Puigdemont.
“Després de marxar de Catalunya, li van oferir venir a Lommel,” va dir Peter Luykx del N-VA, que és un amic personal del deposat primer ministre Carles Puigdemont des que Peter Luykx el 2015 assistís com a observador electoral a Catalunya.

Puigdemont: “Com estic a Bèlgica, tinc contacte amb diverses persones de N-VA. Peter és un d’ells” “Creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democràcia”.

Periodista: Ara has tornat d’Alemanya. Vas passar dotze dies allà a la presó.

Puigdemont: “He estat a Alemanya exactament quatre mesos i quatre dies. Aquest va ser un moment excepcional, però des del principi vaig tenir la impressió que tant la policia com el tribunal a Alemanya estan treballant de manera molt professional i independent. Aquest és també el cas a Bèlgica. Com europeu, puc confiar en això”.

Periodista: El que realment dius és que aquest no és el cas a Espanya.

Puigdemont: “A Espanya no hi ha separació de poders. Els meus col·legues travessaran judicis sense cap garantia d’una justícia independent. Aquestes són violacions dels drets humans fonamentals. He presentat una queixa davant el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra”.

Periodista: T’has estat fora de Catalunya gairebé un any. Quin és el futur de la lluita independentista catalana?

Puigdemont: “Hem decidit ser independents. De fet, ja som una realitat política. El món sencer ho reconeix. Ara estem treballant per convertir-nos també en això de iure. Avui som més independents que fa un any. Serem més independents en un any. És un procés i hem decidit lluitar per la independència d’una manera no violenta, democràtica i sempre estem oberts a un acord amb l’estat espanyol”.

Periodista Quant durarà aquest procés?

Puigdemont: “Això depèn, perquè la forma no violenta exigeix ​​molt de temps. És la nostra decisió travessar aquest camí. Sense una guerra d’independència, sense un enfocament agressiu que probablement escurçaria el lapse de temps”.

Periodista: La possibilitat que puguis tornar a Catalunya en els pròxims 20 o 30 anys és petita. Què tan difícil és això?

Puigdemont: “Estic segur que tornaré a Catalunya abans d’aquest temps, perquè Catalunya serà independent per a llavors. Aquesta evolució és irreversible. Si puc tornar, això també significarà que la democràcia espanyola ha millorat. Que els oponents polítics són alliberats. Aquesta també seria un bon senyal per a Espanya”.

Periodista: En l’estiu, ¿es rumorejava que podries formar part de la llista europea per N-VA?

Puigdemont: “Realment no vaig parlar amb ningú sobre això i tampoc he rebut cap proposta al respecte. Per a mi, això va ser una notícia inventada”.

Periodista: T’ho pensaries si ho proposen?

Puigdemont: “No, certament no. Lluito per Catalunya i només sóc aquí temporalment. Si pogués, tornaria demà. Cada dia penso: aquest és el meu últim dia a l’exili. Vull treballar en la llibertat del meu país, la meva lluita és allà”

Font: www.hbvl.be

Comentaris
Comparteix
440Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
440Shares