Press "Enter" to skip to content

Troben el bacteri “E. coli” en productes per fer mojitos de venda ambulant a Barcelona

Puntuaci贸 dels lectors

La Gu脿rdia Civil i la Gu脿rdia Urbana de Barcelona han intervingut en una operaci贸 conjunta productes per a l’elaboraci贸 dels mojitos que es venen a les platges de la capital catalana en qu猫 s’ha detectat el bacteri “Escherichia coli” (“E. coli”).

Aquest bacteri pot provocar gastroenteritis, i les soques m茅s perilloses poden derivar fins i tot en malalties greus i mortals.

Els laboratoris de la Gu脿rdia Civil han confirmat la pres猫ncia del bacteri en diversos productes intervinguts a venedors ambulants que oferien aquestes begudes a les platges de Barcelona.

En l’operaci贸 policial s’han identificat 18 persones que venien els productes al carrer.

Segons el tinent del SEPRONA Humberto Quiroga, el fet que els venedors emmagatzemin i amaguin els productes per a l’elaboraci贸 d’aquests combinats alcoh貌lics en contenidors, en clavegueres o als espigons facilita que es contaminin amb diversos bacteris.

“El bacteri est脿 present en tot, en el gel, en les bosses i en la menta, perqu猫, com que guarden els productes directament als contenidors o als espigons, al final les bosses es contaminen amb bacteris fecals. Tamb茅 hem trobat molt sovint el bacteri a la menta, perqu猫 en alguns casos l’amagaven directament als contenidors, sense bossa ni res.”

Els controls es van fer sobretot a la Barceloneta, a la platja i als seus voltants, i van comprovar com particulars que no pertanyen a cap local de restauraci贸 elaboraven les begudes i les venien sense cap control sanitari.

Per a l’intendent de la Gu脿rdia Urbana de Barcelona, Benito Granados, el fet que el laboratori hagi trobat la pres猫ncia del bacteri “E. coli” en els mojitos que ofereixen venedors ambulants a les platges i a prop de les zones m茅s tur铆stiques 茅s important, perqu猫 la gent ha d’evitar consumir aquest tipus de productes.

“D’un fet que sab铆em positivament que succe茂a, ara en tenim la prova cient铆fica avalada pel laboratori de criminal铆stica, que ens diu que hi ha un bacteri que pot ser perill贸s i que est脿 present en tots aquests productes. Un cop m茅s, demanem que no es comprin aquest tipus de productes ni s’ingereixin, perqu猫 genera un risc, m茅s enll脿 que estigui o no prohibit vendre a l’espai p煤blic.”

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilaci贸n L谩ser