Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Bèlgica investiga si el President Puigdemont va ser espiat amb vuit dispositius diferents

Puntuació dels lectors

Les investigacions obertes per la fiscalia de Bèlgica sobre la balisa (dispositiu de seguiment) que va ser col·locada en els baixos del cotxe en el qual es movia el president Carles Puigdemont per aquest país avancen i es compliquen.

Fonts de les indagacions van avançar a EL PERIÓDICO que el ministeri públic belga està recollint ara dades d’antenes telefòniques a la recerca d’una xarxa d’espionatge més extensa que hauria vigilat els passos de Puigdemont i d’alguns dels seus col·laboradors més pròxims, inclosos els consellers que estan a Bèlgica: Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig.

El descobriment ha sorgit enmig de les indagacions sobre les dues targetes SIM que estaven connectades a la balisa (la qual enviava les dades de posició del cotxe de Puigdemont i la que els rebia des d’un altre telèfon mòbil). Les dues targetes es van vendre a Espanya.

Des de llavors, i després d’estudiar les dades del número de telèfon mòbil que rebia els moviments GPS del cotxe de Puigdemont, els investigadors belgues han descobert que a aquest mateix terminal arribaven dades de set dispositius de seguiment. Aquests vuit sistemes d’espionatge o vigilància (poden ser balises, dades de micròfons, escoltes telefòniques …, segons fonts del cas) han estat localitzats ja i tots estaven operatius en territori belga.

Xarxa d’espionatge

Fonts coneixedores de les indagacions van explicar que “les dades descobertes estudiant les targetes ens apunten que podem estar davant d’una xarxa d’espionatge al senyor Puigdemont i el seu entorn a Bèlgica”. L’entorn de Puigdemont, que compta amb el suport d’alguns mossos i experts en seguretat, ha comprovat fins i tot la possibilitat que s’hagin col·locat micròfons a casa a Waterloo. “La casa està neta”, van assegurar a EL PERIÓDICO. Els tres consellers, per la seva banda, es mouen sense un vehicle fix en aquest país.

La balisa (chicharra o lapa en argot policial) va ser trobada el passat mes de febrer per un sergent dels Mossos que estava donant suport i seguretat a Puigdemont a Bèlgica. Estava col·locada amb cinta aïllant en els baixos de la Renault Espace i portava un arnès per a les bateries. L’aparell obtenia dades de geolocalització pel sistema GPS i els enviava a través de la targeta del telèfon mitjançant missatges SMS a l’altra targeta, col·locada al telèfon mòbil de la persona o entitat que controlés els moviments del cotxe de Puigdemont. El president va denunciar llavors davant la fiscalia belga haver estat objecte de seguiments il·legals.

Després d’aquest incident, el president Puigdemont va seguir usant el mateix vehicle per desplaçar-se per Bèlgica. El seu servei de seguretat revisava cada dia el cotxe fins que el 25 de març va ser detingut en territori alemany quan intentava tornar a Waterloo després de donar una conferència a Hèlsinki (Finlàndia).

En aquesta ocasió, no va ser necessària una balisa; n’hi va haver prou amb seguir un dels telèfons mòbils dels acompanyants del President, que tenien activat el sistema de geolocalització. Aquella tarda, al cotxe viatjaven amb Puigdemont els mossos X. G. i C. P., el professor universitari Josep Lluís Alay i l’empresari i amic del President Puigdemont president Josep Maria Matamala.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser