Press "Enter" to skip to content

Xavier Albiol demana a Pedro Sánchez que retiri la competència de seguretat als Mossos

Puntuació dels lectors

El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha reclamat una vegada més al Govern de Pedro Sánchez que actuï amb mà dura a Catalunya després de les últimes agressions als carrers entre partidaris i detractors de la presència de llaços grocs en els carrers. En particular, el dirigent ha demanat al cap de l’Executiu espanyol que retiri els Mossos d’Esquadra les competències en seguretat que té a Catalunya, després que la Fiscalia hagi obert una investigació sobre el cos policial pel seu paper davant aquests episodis de violència.

En declaracions als mitjans al parc de la Ciutadella, Albiol ha lamentat la forma d’actuar de l’executiu central en aquest assumpte i que deixi que la policia catalana actuï sota dictàmens polítics en lloc de policials. De fet, el líder del PPC ha responsabilitzat el Govern socialista de les agressions a “gent que només retira plàstics de color groc de carrers”.

Xavier Albiol ha volgut deixar ben clar que no està proposant que s’apliqui el 155 novament per recuperar aquestes competències, ja que aquest article constitucional és “excepcional”.

“Els Mossos no poden estar per perseguir a qui té una ideologia diferent”, ha comentat Albiol, que ha emplaçat Pedro Sánchez que estudiï retirar la competència en seguretat dels Mossos “si va ser una ordre política”, ha dit, en referència a la suposada ordre de “no actua contra l’ocupació” de l’espai públic, però sí contra “els que ho netegen” de simbologia independentista.

Albiol ha comentat que “si s’acaba demostrant en la investigació oberta per la Fiscalia aquestes instruccions perquè els Mossos actuïn com a comissaris polítics, creiem que potser ha arribat el moment que el Govern central recuperi les competències de seguretat, una cosa que no es va fer amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució”.

El PPC demanarà al Parlament la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè informi d’aquestes accions “inadmissibles” de la policia catalana.

Si bé ha recordat que les competències de seguretat estan transferides a la Generalitat, ha advertit que es tracta d’una “competència bàsica i estratègica per a l’estabilitat del país”, de manera que “arribats a aquest punt, en el que s’ha perdut el pudor, ha arribat el moment que es faci aquest plantejament”. Però Albiol ha volgut deixar ben clar que no està proposant que s’apliqui el 155 novament per recuperar aquestes competències, ja que aquest article constitucional és “excepcional”, sinó que es podria fer per altres vies des del Congrés.

El líder del PPC ha al·legat que en els últims dies el seu partit està rebent “trucades i missatges de molts mossos preocupats i desmoralitzats per la utilització política de la seva activitat”, i és que ha alertat que s’està utilitzant als Mossos per “perseguir a una part de la població, com si fossin dissidents en un règim totalitari”, de manera que” un personatge “com el president Torra,” no pot tenir a les mans un cos armat com els Mossos, si es demostra aquesta”.

A més, el PPC demanarà al Parlament la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè informi d’aquestes accions “inadmissibles” de la policia catalana.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 550
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser