Press "Enter" to skip to content

Desmunten en temps record una nova Fake News de Ciutadans contra l’independentisme

PuntuaciĂł dels lectors

Ciutadans estĂ  fent moltes hores extres publicant Fake news contra l’independentisme, de moment cap de les seves acusacions ha arribat a bon port.
Ăšltimament molts usuaris de Twitter ja es dediquen a desmuntar les suposades agressions per part de l’independentisme i que partits com Ciutadans, PP i VOX comparteixen en els seus perfils sense contrastar la notĂ­cia, i Ă©s clar, desprĂ©s passa el que passa … De moment la publicaciĂł de Rivera segueix en el seu compte (Timeline), i segurament seguirĂ  aquĂ­ perquè la gent la llegeixi, i la crea verĂ­dica, cal recordar que la majoria d’usuaris de Twitter no llegeixen els comentaris de les publicacions, de manera que no s’assabenten quan una notĂ­cia Ă©s Fake news, i simplement es queden amb el titular de la publicaciĂł, de manera que suposem que Rivera MAI esborrarĂ  aquesta Fake news.


 
Ni va ser pròpiament una agressiĂł a un anciĂ  ni els seus autors van ser independentistes. La Policia Local d’Oliva (València) ha lliurat aquest dilluns a l’Ajuntament, governat per una coaliciĂł de partits que encapçala CompromĂ­s, un informe sobre l’altercat registrat el passat divendres a la nit en un concert del figatell Sound que desmenteix les versions que van circular inicialment sobre els fets. Segons la investigaciĂł, la ferida al front que va patir el veĂ­ d’Oliva de 75 anys es la va causar presumptament un anglès que assistia al festival amb la seva filla petita. I va ser el valenciĂ  qui va començar la baralla a l’propinar l’altre un cop de puny a la cara.

L’informe ha estat enviat a la GuĂ rdia Civil, que investiga els fets d’ofici ja que no s’han presentat denĂşncies, ha indicat una portaveu de la ComandĂ ncia a València.

Segons l’informe policial, cap a les 22.30 de divendres el veĂ­ d’Oliva de 75 anys, que es trobava al costat del escenari i anava acompanyat pel seu nĂ©t de 10, va començar a increpar al grup que estava actuant i al pĂşblic present, compost en bona mesura per famĂ­lies amb nens i adolescents. La irritaciĂł de l’home es va desencadenar, segons la reconstrucciĂł realitzada per la policia, que tenia desplegats a una dotzena d’agents, desprĂ©s que dos joves exhibissin en l’escenari un cartell en el qual es podia llegir: “Fora agressors Autodefensa feminista”. Al costat del lema hi havia un sĂ­mbol feminista i, a sota, el logotip del grup independentista Arran, que contĂ© una bandera estelada.

Un assistent al concert que no ha pogut ser identificat, però que segons la policia era aparentment anglès i estava amb la seva filla, li va recriminar l’actitud. I l’home de 75 anys va reaccionar colpejant a la cara. Segons el relat policial, de forma premeditada o com a conseqüència d’un gest per evitar un altre cop de puny, el suposat anglès li va donar al veĂ­ d’Oliva un cop de cap al front, causant-li un tall. La ferida va ser curada al mateix lloc amb un apòsit de cinc per cinc centĂ­metres.

L’incident va durar uns segons i no van intervenir mĂ©s persones, assenyala l’informe.

Bat de beisbol

Però la tensiĂł no va acabar aquĂ­. Cap a les 23.45 es va presentar en el concert, proveĂŻt d’un bat de beisbol, el fill del veĂ­ d’Oliva i altres set familiars amb la intenciĂł de venjar la ferida soferta per l’home. Una desena d’agents de la Policia Local van intervenir per calmar els Ă nims i la nit va acabar sense mĂ©s incidents.

L’Ajuntament ha tornat a condemnar aquest dilluns el que ha passat en un comunicat i fonts municipals han lamentat la ferida soferta pel veĂ­.

Abans que es coneguĂ©s l’informe policial, Juan Carlos Caballero, portaveu del PP a les Corts Valencianes, ha qualificat d ‘ “intolerable” l’atac patit pel veĂ­ d’Oliva, que ha atribuĂŻt a “radicals independentistes”.

Joves d’Oliva en Moviment, l’entitat que organitza la jornada de concerts gratuĂŻts del figatell Sound, que enguany ha celebrat la seva sisena ediciĂł, va emetre dissabte un comunicat sobre els fets. “Volem condemnar de manera imperdonable tot tipus de violència dins de les nostres activitats”, va assenyalar el grup, que va considerar que el missatge de la pancarta “en contra de la violència masclista va ser malinterpretat”.

Comunicat del Ajuntament D’Oliva

Segons l’informe de la Policia Local, que va estar present amb un total de 12 agents, l’agressió que es va denunciar a través de les xarxes socials es va produir en el context d’una discussió en la qual van intervenir dos homes, el veí d’Oliva i un altre sense identificar fins al moment i que segons els testimonis podria ser de nacionalitat anglesa. En la trifurca, el veí d’Oliva va resultar amb una “ferida lleu” al cap. Es descarta la intervenció de terceres persones, més enllà de separar als afectats.

Pel que fa a la pancarta, només hi ha constància d’una amb reivindicacions feministes des de l’escenari, sense que conste l’existència de cap altra proclama amb contingut polític per part de l’organització, dels grups musicals ni del públic.

L’informe, que s’ha fet arribar a la Guàrdia Civil i a tots els grups polítics de la Corporació Municipal per part de l’alcaldia, conclou que: “El concierto del Figatell Sound, desde el punto de vista de previsión, coordinación, medios personales, materiales y, en especial, a la seguridad, fue ejemplar. Pero fue más ejemplar el comportamiento cívico, educado y correcto, tanto de grupos actuantes como del público. Ni tan siquiera había suciedad en la vía pública, se hizo gran uso de papeleras y contenedores, y para micciones se hizo uso de varios W.C’s portátiles (Poliklin). No existió botellón en alrededores y se concentró la gente en Alfonso El Magnánimo, compuesta por una gran diversidad de familias de todas las edades y adolescentes.”

L’Ajuntament d’Oliva es reitera en la condemna a la dita agressió, així com a qualsevol tipus de violència. Condemna que ja va fer pública el dissabte 25 d’agost en ser coneixedor dels fets. Per últim, mostra el seu suport als Joves d’Oliva en Moviment per l’excel·lent labor que han anat desenvolupant durant les sis edicions del Figatell Sound.

Bernat Castro ens ensenya com desmuntar imatges falses de les Fakes News

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser