Press "Enter" to skip to content

La fiscal general de l’Estat diu que no és delicte ni posar llaços grocs ni treure’n

Puntuació dels lectors

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, creu que posar llaços grocs no és delicte, però tampoc ho és treure’n. Segarra defensa que “formen part de la llibertat d’expressió”, i que no li toca a ella respondre sobre l’aplicació de la legislació vigent contra les persones que ho fan, i que són les autoritats governatives catalanes les que ha de prendre decisions.

“Per ara no hi ha cap procediment penal perquè, efectivament, tan lícit és publicitar una opinió ideològica com manifestar-s’hi de manera contrària retirant material. No crec que hi hagi cap rellevància, però, en tot cas, si algú té alguna acusació o denúncia per un delicte de danys s’estudiarà, com qualsevol denúncia que s’interposa a qualsevol indret de la geografia espanyola.”

Això, després de la polèmica dels últims dies arran de la identificació, per part dels Mossos, de 14 persones amb planificació per retirar símbols sobiranistes en diversos municipis de les Terres de l’Ebre, un dels quals és guàrdia civil.

La fiscal general de l’Estat n’ha parlat en unes jornades a Santander, on també se li ha preguntat sobre la situació dels polítics catalans que compleixen presó preventiva. Ha avançat que és imminent la presa de posició de la fiscalia sobre si se’ls manté l’acusació per un delicte de rebel·lió.

Ha matisat, però, que es determinarà quan es rebi formalment el trasllat de la causa per part del Suprem, que espera que serà al setembre.

Finalment, sobre les declaracions del president de la Generalitat que cal atacar un estat espanyol injust, Segarra ha insistit que són manifestacions d’un representant polític i prou, i que la fiscalia jutja fets concrets i no té causes obertes contra l’independentisme.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 342
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser