Press "Enter" to skip to content

El conseller Puigneró aposta per crear una república catalana digital perquè Espanya funciona en analògic

Puntuació dels lectors

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya ha de crear “una nació digital en forma de república” fins que es pugui “desenvolupar” la república catalana de “forma física”.

Puigneró s’ha referit en aquests termes en una conferència titulada Cap a l’Estat virtual?, celebrada avui a Prades, França, amb motiu de la tradicional Universitat Catalana d’Estiu. El conseller creu que Espanya encara funciona en “format analògic”, el que significa que els catalans poden ser “invencibles” en el món digital.

A més, el titular de Polítiques Digitals ha afirmat que un cop es desenvolupi l’anomenat Consell de la República, l’organisme que vol liderar Carles Puigdemont a Bèlgica, es viuran jornades similars a les del 27 d’octubre i l’1 d’octubre. De fet, el conseller ha assegurat que “sense les eines digitals” no s’hagués aconseguit arribar tan lluny amb el referèndum de l’1 d’octubre, ja que “tots estàvem en grups de WhatsApp per organitzar” els col·legis, les urnes o el cens digital .

El conseller també ha especificat que el govern català està treballant per crear la identitat digital ciutadana, que ha de permetre una participació més activa dels catalans a les administracions dins el món virtual. Segons el conseller, el Govern lluitarà per “formar, capacitar i donar poder” a la ciutadania dins el món digital i oferint-protecció per ciberatacs. Puigneró veu “clau” aquest pas perquè el poble català pugui “surfejar” el “tsunami” que suposarà la revolució digital en l’economia global.

Puigneró ha comparat els canvis que va comportar a la societat la revolució industrial i ha recordat que Catalunya va adaptar incorporant les màquines de vapor a les seves indústries o maquinària en les explotacions agrícoles. Per això, el conseller creu que el poble català també pot afrontar ara el nou repte digital i construir “infraestructures d’estat” dins el món digital.

De fet, ha fet referència a la creació de la xarxa de caixes d’estalvi, el servei de mútues o els ateneus durant el segle XIX i ha remarcat la importància que han tingut aquestes “institucions” en l’àmbit econòmic i social. Puigneró ha remarcat que totes aquestes iniciatives es van crear des de la “societat civil” i per això ha apuntat cap a la ciutadania per contribuir activament a construir noves iniciatives virtuals que podrien convertir-se en “estructures d’estat” en un futur.

En aquesta línia, ha matisat que Estònia està construint una “nació digital” en la qual, en cas de possible invasió, el govern estonià pugui “seguir existint sense dominar el territori físic”. Per exemple, podria convocar eleccions i la gent podria votar de forma electrònica o oferir serveis als ciutadans a distància.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 403
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser