Press "Enter" to skip to content

Males notícies per Casado i Rivera: La Seguretat Social espanyola necessita més de cinc milions d’immigrants

Puntuació dels lectors

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha parlat de l'”efecto llamada” per part del president del Govern, Pedro Sánchez, al mateix temps que ha rebutjat la “demagògia” del govern espanyol en parlar d’immigració i ha assegurat que “No es posible papeles para todos”.

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit al president del Govern, Pedro Sánchez, que els gestos humanitaris que el seu partit també comparteix “tenen conseqüències”, subratllant que hi ha d’haver també una política regulada i responsable, com la que tenen Canadà o Austràlia.

Si aquests partits segueixen donant suport obertament la política contra la immigració, les seves frases més cèlebres i amb menys sentit comú com “No es posible papeles para todos” es traduirà en uns anys a “No es posible pensiones para todos”

Espanya necessita 5,5 milions de persones fins al 2050

Les baixes taxes de natalitat unides a l’augment de l’esperança de vida faran que Espanya es converteixi, en un futur pròxim, en el segon país més envellit del món. Així ho evidencien les projeccions demogràfiques de l’OCDE i així ho assenyalen també altres organismes com el Fons Monetari Internacional (FMI), que en més d’una ocasió ha advertit dels greus problemes que tindrà la Seguretat Social en aquest context.

Per això, la institució que dirigeix ​​Christine Lagarde exposa que una solució molt potent és la immigració i, en concret, estima que el sistema necessitarà més de cinc milions d’estrangers fins a 2050.L’arribada de «5,5 milions de persones fins al 2050, partint de la base que el 90% d’aquesta migració es troba en edat de treballar», explica l’FMI, relaxaria sensiblement la taxa de dependència. «Les migracions que augmenten el nombre de treballadors eleven també el nombre de contribuents al sistema de pensions», afegeix el Fons, que recorda també que a Espanya ja s’han viscut altres processos d’arribades de treballadors forans.

Segons informa ElMundo, A Espanya hi ha precedents d’alts nivells de migració. El país va registrar una important arribada d’immigrants a principis dels anys 2000. Així mateix, una mesura addicional seria la d’introduir canvis polítics per reduir l’emigració», explica el Fons Monetari Internacional.D’aquesta manera, les recomanacions de l’FMI donen suport els arguments del Govern, que en les últimes setmanes ha respost a les manifestacions en matèria d’immigració del líder del Partit Popular, Pablo Casado, i del màxim dirigent de Ciutadans, Albert Rivera. Els dos polítics, en major o menor mesura, han exigit a l’Executiu de Pedro Sánchez que ha de regular l’arribada d’immigrants irregulars i l’han acusat de generar un efecte crida a acollir 629 migrants del vaixell Aquarius.

Impacte positiu sobre el creixement

A més, en positiu impacte que la immigració té sobre la Seguretat Social cal sumar la seva contribució al creixement econòmic. El fet que hi hagi més treballadors joves suposa una font de riquesa per a un país, i en el cas concret d’Espanya contraresta els efectes negatius de l’envelliment de la població. En aquest sentit, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics estima que l’estructura demogràfica de la població llastarà, fins a mig punt percentual, el creixement i la millora dels estàndards de vida en països com Corea, Grècia i, per descomptat, Espanya. Tot això, sumat a l’estructura i capacitat de l’economia espanyola, fa que la mateixa OCDE estimi que creixement mitjà del Producte Interior Brut (PIB) per càpita entre 2018 i 2030 serà de tot just un 1,1%. La dada és sensiblement inferior a l’1,7% registrat entre 2000 i 2007 i, encara que és molt similar als que presenten França, Alemanya o el Regne Unit, es queda lluny de la mitjana de l’Organització.

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser