Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El jutge de l’1-O demana al TSJC que investigui Aragonès, Jové i Salvadó

Puntuació dels lectors

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que investiga el referèndum de l’1 d’octubre demana al TSJC que investigui l’actual vicepresident i conseller d’economia, Pere Aragonès, i també els diputats d’Esquerra Josep Maria Jové i Lluis Salvadó, tots dos al departament d’Economia en l’anterior govern.

Al ser tots tres diputats i, per tant, aforats, el jutjat 13 ha enviat al Tribunal Superior de Justícia una exposició raonada perquè assumeixi la causa respecte a aquests tres investigats.

La magistrada Maria Eugènia Alegret serà l’encarregada d’estudiar si l’alt tribunal català admet a tràmit la sol·licitud del jutge de Barcelona. La decisió final es prendrà a la sala d’admissions del tribunal.

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona va rebre el juliol passat un informe de la Guàrdia Civil en què li demanava que seguís el rastre del cost de sis viatges que van efectuar entre 2016 i 2017 alts càrrecs del Govern de Puigdemont, entre ells l’actual vicepresident Pere Aragonès, davant les sospites que el seu propòsit era buscar formes de finançament exterior d’una Catalunya independent.

A partir de la documentació intervinguda en diversos registres, la Guàrdia Civil va detectar sis viatges a l’estranger efectuats per exalts càrrecs del Govern (tres d’ells per aragonès) suposadament per reunir-se amb personalitats polítiques de tercers països, directius d’entitats bancàries que operaven a escala internacional, responsables de fons d’inversió especialitzats en l’adquisició de deute sobirà i societats de qualificació de deute públic. “S’ha pogut determinar que totes aquestes reunions van tenir com a principal objectiu tractar qüestions vinculades amb el futur finançament exterior d’una Catalunya independent”, advertia al jutge la Guàrdia Civil, que considera que aquests pagaments podrien implicar un delicte de malversació de cabals públics.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 196
    Shares
Ofertas Depilación Láser