Press "Enter" to skip to content

Duríssim article d’un diari de La Bretanya “Francesa” en el que es fan ressò dels atacs feixistes contra els “llaços grocs”

Puntuació dels lectors

El diari Lepeuplebreton.bzh de la Bretanya “Francesa”, ha publicat un contundent article titulat “Catalunya: El govern socialista segueix sent sord al diàleg” en el qual es fan ressò dels atacs feixistes contra als Llaços grocs i de la passivitat de la justícia espanyola davant d’aquests fets . Segons el rotatiu el govern espanyol no fa el pas del diàleg a l’acció.

Text íntegre de l’article

“Catalunya: El govern socialista segueix sent sord al diàleg”

El dimecres 1 d’agost a la tarda, es va dur a terme la primera reunió bilateral entre els governs català i espanyol (que el PP no havia acceptat durant set anys) amb algunes esperances, en particular en veure una obertura mínima per resoldre la crisi política entre Espanya i Catalunya. Però les esperances eren només això.

Meritxell Batet, consellera de Política Territorial i Administració Pública, i Ernest Maragall, el ministre català d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, han demostrat que el diàleg “segueix sent sord” per part del govern espanyol, els presos polítics catalans segueixen en custòdia, acusats de rebel·lió i amb penes de fins a 30 anys de presó i que “el dret a l’autodeterminació no existeix” per al govern de Sánchez. La part espanyola fins i tot es va negar a crear un grup de treball per a “estudiar” el tema. Fins i tot les qüestions més tècniques (i en les que el govern pot intervenir) tampoc ha fet passos en positiu. Ernest Maragall va explicar immediatament que la “normalitat” es trobava entre les institucions, la normalitat que el ministre espanyol havia tractat de descriure després de la reunió, una reunió que va ser molt “dura i difícil” per al govern català. La portaveu catalana i ministra de la Presidència, Elsa Artadi, va descriure la reunió com “decebedora i frustrant”, que no havia estat preparada pels representants del govern espanyol, que simplement van escoltar i van prendre nota sense resposta a les sol·licituds catalanes. ”

Els atacs feixistes es multipliquen al carrer

L’altra notícia que ha ocupat els mitjans de Catalunya és la proliferació d’atacs violents d’activistes d’extrema dreta als carrers de Catalunya contra persones amb cintes grogues i signes de suport dels presos polítics. Els actes d’agressió han augmentat en particular des que el partit populista Ciutadans va cridar a “netejar” els carrers de Catalunya amb cintes grogues i banderes separatistes. Fins al moment, la policia no ha arrestat ningú (només rep denúncies dels actes comesos) i la fiscalia és més comprensiva per als agressors que per a les víctimes (permís perquè els acusats intimidin persones amb una cinta groga). Dilluns 30 de juliol, un grup de feixistes espanyols encaputxats i armats amb un ganivet havien amenaçat i agredit a set persones d’un CDR (Comitè de Defensa de la República) que va col·locar una bandera separatista a Manresa. El Ministeri de l’Interior català va registrar gairebé 200 atacs entre maig i juliol.

En el front judicial

En l’àrea de la justícia, els tribunals espanyols continuen els seus judicis i veredictes contra els separatistes (empresonats i exiliats), sense que l’executiu de Sánchez prengui mesures per canviar les polítiques del fiscal. El dilluns 30 de juliol, el Tribunal Suprem va rebutjar l’apel·lació contra la suspensió dels polítics empresonats i exiliats. Mentrestant, a Waterloo, el dissabte 28 de juliol, durant l’esdeveniment organitzat pels presidents Puigdemont i Torra per la seva tornada des d’Alemanya, descriuen com una “farsa” el judici contra els separatistes, per la seva banda, el representant de Puigdemont a les Nacions Unides, l’advocat Ben Emmerson va dir que “no tenia dubtes sobre la futura independència de Catalunya” i que “ningú pot esperar que els separatistes es senten a la taula de negociacions mentre els presos encara estiguin empresonats”. Per començar a parlar, han de ser alliberats immediatament.Sóc un observador, no parlo en nom de ningú, només algú que treballa a les Nacions Unides i observa aquesta situació com un advocat internacional. Però he de dir que no tinc dubtes que estic presenciant el naixement d’una nació”, ha afegit.

D’altra banda, l’advocat Gonzalo Boye va informar que hi ha documents que mostren que els tribunals espanyols ja havien obert un procediment de” rebel·lió “abans del 20 de setembre, mentre que encara no s’havia realitzat la manifestació de carrer contra la intervenció policial des de Madrid. També es va fer públic que el jutge Pablo Llarena, el diumenge 29 de juliol va ser filmat en un restaurant de Palafrugell acompanyat pels líders del PP (el germà de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz), el mateix dia en què es planejava un acte del CDR local en defensa dels presos polítics. L’endemà, la policia espanyola va arrestar una persona que s’havia manifestat a la sortida del restaurant.

Algunes setmanes per canviar de posició

Davant la immobilitat de Madrid, els separatistes li van donar al govern espanyol unes poques setmanes per traduir en paraules el canvi que de moment es limitava a paraules. Puigdemont des de Bèlgica va anunciar que a la tardor “l’estat de gràcia” finalitzarà, i que el govern socialista haurà de passar dels discursos a l’acció. L’ANC (Assemblea Nacional de Catalunya) i Òmnium Cultural per la seva banda, estan preparant un gran esdeveniment nacional per a l’11 de setembre, amb el lema “Fem República – Let ‘s Make the Republic”. Els pronòstics per aquesta tardor són decisius: demostracions, retorn polític, obertura de judicis. Tot amb escenaris electorals (municipals i autonòmics a Espanya) en preparació pel 2019 i amb la majoria relativa del govern de Sánchez que penja d’un fil.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ofertas Depilación Láser