Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La Jutgessa demana la imputació de Pablo Casado pels delictes de suborn i prevaricació

Puntuació dels lectors

La jutgessa Carmen Rodríguez-Medel ha elevat una “Exposició Raonada” al Tribunal Suprem perquè s’imputi a Pablo Casado.

La jutgessa del cas Màster, titular del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, ha dictat aquest dilluns un acte en el qual informava les parts que elevava la peça sobre Casat al Tribunal Suprem. En aquest escrit demana la imputació del president del PP per delictes de suborn i prevaricació pel màster que va obtenir sense anar a classe i, segons ell, lliurant quatre treballs que sumaven 92 pàgines. En el document, de 54 pàgines, recorre tots els indicis contra el president del PP i conclou que li van regalar el títol “a manera de prebenda o do”. L’acusa d’haver comès els delictes de suborn impropi i prevaricació administrativa.

Ha enviat al Suprem un extens document en el qual recull tota la investigació contra Casado i contra els responsables del Màster de Dret Autonòmic impartit en el curs 2008-2009 a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

Amb aquests “indicis racionals de criminalitat” que ha reunit la jutgessa, pot arribar a algunes conclusions. Per exemple, que el responsable d’aquest màster, el catedràtic Enrique Álvarez Conde, es va posar d’acord amb els professors Alícia López dels Mozos i Pablo Chico de la Cámara per dirigir “una sèrie d’actuacions tendents a aconseguir que un grup concret i escollit d’alumnes obtinguessin el títol del Màster sense efectivament cursar-lo, sense cap mèrit acadèmic, regalant-lo a modo de “prebenda o dádiva”.

També afegeix que ha pogut arribar a aquesta conclusió gràcies al fet que “aquesta mecànica” ha estat confirmada per una companya de Casado al màster. Es refereix a Maria Dolores Cancio, que en la seva declaració com a imputada “va detallar com va seguir les indicacions del senyor EAC -Álvarez Conde per, després de sol·licitar el legítim reconeixement de 40 crèdits però sense fer absolutament res més per obtenir els altres 20 crèdits, sent qualificada sense presentar cap treball o sense altre tipus d’avaluació en aquests, obtenir el títol del Màster Oficial en aquesta edició”.

En el document enviat al Suprem aclareix que d’aquestes facilitats no es van beneficiar tots els alumnes del màster. “Només es va beneficiar a alumnes amb una posició rellevant en l’àmbit polític, institucional o que mantenien vincles estrets d’amistat o de caràcter professional amb ell, de manera que la resta de l’alumnat del màster d’aquesta edició si va cursar amb normalitat el mateix”, escriu la jutgessa Rodríguez-Medel.

Amb els indicis que es va regalar el màster a una sèrie d’alumnes i el convenciment que es va fer per la seva posició, la jutgessa li diu al Suprem que “es va poder veure afavorit amb aquest regal acadèmic per la seva rellevància política i institucional”. Per aclarir-ho, demana a l’alt tribunal una sèrie de diligències d’investigació en les que posa en dubte que Casado fes els treballs que ha exhibit davant la premsa per justificar que va fer el màster.

En el seu acte, la magistrada recorda que ha continuat practicant fins al dia d’avui diligències d’investigació en la peça de Casado, “intentant esgotar la instrucció en tot allò que no causés indefensió a l’aforat, de manera que, en aplicació de la doctrina esmentada de l’Alt Tribunal, només quan ja no se la pot continuar s’eleva a Exposició Motivada “.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 651
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser