Press "Enter" to skip to content

Condemnat un canceller espanyol a la Xina per robar 300.000 euros del consolat

Puntuació dels lectors

L’Audiència Nacional ha imposat cinc anys de presó a Carlos Lozoya, excanceller al consolat espanyol a la localitat xinesa de Canton, per quedar-se de forma il·legal amb gairebé 300.000 euros de la caixa pagadora dependent del Ministeri d’Exteriors. Lozoya, que també és condemnat a tornar els diners al departament, és inhabilitat durant dotze anys per poder treballar en el sector públic.

Segons explica la sentència, encara no ferma de la secció tercera, Lozoya exercia des de 2010 com a canceller-caixer al Consolat General d’Espanya a Canton, encarregat també de portar la comptabilitat fent servir una aplicació informàtica: entre 2012 i 2013, segons els magistrats, es dedicava a falsejar les quantitats que entraven i sortien del banc, donant “extractes falsos per tal de quadrar aparentment els saldos” davant Exteriors.

Segons explica Cadena Ser, van ser els inspectors de la Divisió de Control de la Gestió del Ministeri els que es van adonar el desembre de 2013, desplaçant-se al Consolat a la Xina quan l’acusat estava de vacances: segons el Tribunal de Comptes, per llavors havia deixat un forat de 295.319,30 euros. El Banc de la Xina “certificar que existien discrepàncies entre les dades de la seva comptabilitat” i les fotocòpies que tenien al Consolat, amb onze extractes manipulats per Lozoya.

El seu modus operandi, segons la sentència, era “adjuntar les còpies bancàries als assentaments comptables que ocultaven els descoberts ja efectuats, apareixent ingressos superiors en banc als reals”.

Oficina a Águilas

La sentència, que encara pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, li imposa cinc anys de presó en considerar-lo culpable d’un delicte de malversació de cabals públics i l’obliga també a complir dotze anys d’inhabilitació absoluta per a càrrec o ocupació pública i tornar els 295.391,3 euros que es va quedar.

Segons el Butlletí Oficial de l’Estat, el passat 20 de desembre el sotssecretari d’Ocupació va acordar adjudicar-li el lloc de director de l’Oficina de Prestacions de la localitat murciana d’Águilas.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 429
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser