Press "Enter" to skip to content

Condemnat un canceller espanyol a la Xina per robar 300.000 euros del consolat

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
430Shares
Puntuació dels lectors

L’Audi√®ncia Nacional ha imposat cinc anys de pres√≥ a Carlos Lozoya, excanceller al consolat espanyol a la localitat xinesa de Canton, per quedar-se de forma il¬∑legal amb gaireb√© 300.000 euros de la caixa pagadora dependent del Ministeri d’Exteriors. Lozoya, que tamb√© √©s condemnat a tornar els diners al departament, √©s inhabilitat durant dotze anys per poder treballar en el sector p√ļblic.

Segons explica la sent√®ncia, encara no ferma de la secci√≥ tercera, Lozoya exercia des de 2010 com a canceller-caixer al Consolat General d’Espanya a Canton, encarregat tamb√© de portar la comptabilitat fent servir una aplicaci√≥ inform√†tica: entre 2012 i 2013, segons els magistrats, es dedicava a falsejar les quantitats que entraven i sortien del banc, donant “extractes falsos per tal de quadrar aparentment els saldos” davant Exteriors.

Segons explica Cadena Ser, van ser els inspectors de la Divisi√≥ de Control de la Gesti√≥ del Ministeri els que es van adonar el desembre de 2013, despla√ßant-se al Consolat a la Xina quan l’acusat estava de vacances: segons el Tribunal de Comptes, per llavors havia deixat un forat de 295.319,30 euros. El Banc de la Xina “certificar que existien discrep√†ncies entre les dades de la seva comptabilitat” i les fotoc√≤pies que tenien al Consolat, amb onze extractes manipulats per Lozoya.

El seu modus operandi, segons la sent√®ncia, era “adjuntar les c√≤pies banc√†ries als assentaments comptables que ocultaven els descoberts ja efectuats, apareixent ingressos superiors en banc als reals”.

Oficina a √Āguilas

La sent√®ncia, que encara pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, li imposa cinc anys de pres√≥ en considerar-lo culpable d’un delicte de malversaci√≥ de cabals p√ļblics i l’obliga tamb√© a complir dotze anys d’inhabilitaci√≥ absoluta per a c√†rrec o ocupaci√≥ p√ļblica i tornar els 295.391,3 euros que es va quedar.

Segons el Butllet√≠ Oficial de l’Estat, el passat 20 de desembre el sotssecretari d’Ocupaci√≥ va acordar adjudicar-li el lloc de director de l’Oficina de Prestacions de la localitat murciana d’√Āguilas.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
430Shares
Ofertas Depilación Láser
430Shares