Press "Enter" to skip to content

Almeria va acomiadar a 70 treballadors i va contractar a familiars de Ciutadans i PP

Sembla que col·locar familiars en empreses afins als ajuntaments mai passarà de moda a Espanya, contractacions irregulars, concursos d’adjudicacions opacs i fer fora empleats per contractar familiars.

Des de fa gairebé 20 anys l’ajuntament d’Almeria està governat pel Partit Popular. Després de les eleccions del 2015 va perdre la majoria i va quedar a mercè del vot de Ciutadans.

Durant el període de pactes postelectorals i de la constitució del nou consistori la formació taronja semblava que anava a pactar amb l’actual un govern de “regeneració” amb un alcalde socialista al capdavant. Les pressions van ser tan tremendes i intenses que a última hora el grup municipal de Ciutadans va decidir perpetuar el mandat del PP i va donar suport a la seva investidura.

Cal recordar que, encara que poc a poc s’enfonsa, Almeria és un feu del Partit Popular i del totpoderós i investigat per la justícia, Gabriel Amat, amic de Javier Arenas i ara per conveniència íntim de Pablo Casado.

Fiscalia ha presentat una denúncia per contractació de familiars del PP i Ciutadans

Doncs en aquest feu del PP la Fiscalia d’Almeria ha denunciat al Jutjat Degà possibles delictes de prevaricació i d’activitats prohibides a funcionaris després de la denúncia presentada per l’Associació Mediterrània Anticorrupció i per la Transparència (AMAyT) per contractació de familiars de representants polítics de l’Ajuntament de la capital.

El Ministeri Públic recorda en un decret que el passat 14 de maig la Fiscalia Superior d’Andalusia va incoar diligències d’investigació penal després de la denúncia d’AMAyT per una possible sèrie d’irregularitats en la tramitació i aprovació de la cessió del contracte de concessió del servei municipal de neteja d’Almeria per a 2014 i següents anys.

Segons informa ElPlural.com, el 18 de maig es va presentar una ampliació de la denúncia i que aquest mateix dóna la junta directiva de l’Associació de Treballadors de Neteja acomiadats van ratificar part d’aquesta.

“Els fets denunciats, si s’acrediten, poden ser constitutius d’un delicte de prevaricació i un delicte activitats prohibides als funcionaris, sense perjudici d’una ulterior i més depurada qualificació jurídica”, apunta la Fiscalia.

Contracte a la cunyada de l’alcalde

La denúncia de AMAyT assenyala que el 2013, quan encara era regidor, l’alcalde d’Almeria, Ramón Fernández-Pacheco (PP), va votar a favor d’adjudicar el contracte del servei de neteja urbana i platges per 110 milions d’euros a la UTE Acciona- la Generala, que havia contractat un mes abans de la confecció dels plecs de condicions a la cunyada del regidor.

AMAyT creu que la cunyada de l’alcalde va ser contractada, “prèviament i expressament (…) per obtenir aquest concurs” i assenyala l’existència d’un “ambient propici per als interessos personals” d’altres càrrecs sindicals, tècnics municipals i polítics com, segons els denunciants, els del portaveu de Ciutadans, Miguel Cazorla.

Una “oficina d’ocupació” per Ciutadans i el Partit Popular

Considera que aquesta UTE s’ha convertit en una mena d'”oficina d’ocupació” i assegura que hi va haver un seguit de familiars contractats després de l’acomiadament de 70 treballadors que figuraven com eventuals en la borsa de treball, entre ells suposadament el cunyat de Cazorla o el gendre del diputat provincial de Ciutadans Roberto Baca.

Es va incrementar el pressupost per sobre de la llei a instàncies de Ciutadans

També es denuncia que sent ja alcalde, Fernández Pacheco va ampliar el contracte de la UTE en dues ocasions en menys de tres anys, amb una repercussió en els set anys que resten de concessió per import de més 11 milions d’euros i que a petició de Ciutadans incrementar aquestes pujades amb la inclusió d’una partida de 800.000 euros per a 2018. Segons aquesta associació, aquest increment supera el 20% del cost anual adjudicat i permès per llei.

Àudios que acrediten acords per als contractes

AMAyT inclou en els annexos de la seva denúncia una sèrie de transcripcions d’enregistraments, també aportades a la Fiscalia, que pretenen demostrar que hi va haver una negociació en la qual van participar membres del comitè d’empresa, de les seccions sindicals, tècnics municipals i fins i tot el regidor de serveis, per negociar de forma prèvia a la concessió el plec de condicions.

Comentaris
Comparteix
1196Shares