Press "Enter" to skip to content

Almeria va acomiadar a 70 treballadors i va contractar a familiars de Ciutadans i PP

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1196Shares
Puntuació dels lectors

Sembla que col¬∑locar familiars en empreses afins als ajuntaments mai passar√† de moda a Espanya, contractacions irregulars, concursos d’adjudicacions opacs i fer fora empleats per contractar familiars.

Des de fa gaireb√© 20 anys l’ajuntament d’Almeria est√† governat pel Partit Popular. Despr√©s de les eleccions del 2015 va perdre la majoria i va quedar a merc√® del vot de Ciutadans.

Durant el per√≠ode de pactes postelectorals i de la constituci√≥ del nou consistori la formaci√≥ taronja semblava que anava a pactar amb l’actual un govern de “regeneraci√≥” amb un alcalde socialista al capdavant. Les pressions van ser tan tremendes i intenses que a √ļltima hora el grup municipal de Ciutadans va decidir perpetuar el mandat del PP i va donar suport a la seva investidura.

Cal recordar que, encara que poc a poc s’enfonsa, Almeria √©s un feu del Partit Popular i del totpoder√≥s i investigat per la just√≠cia, Gabriel Amat, amic de Javier Arenas i ara per conveni√®ncia √≠ntim de Pablo Casado.

Fiscalia ha presentat una den√ļncia per contractaci√≥ de familiars del PP i Ciutadans

Doncs en aquest feu del PP la Fiscalia d’Almeria ha denunciat al Jutjat Deg√† possibles delictes de prevaricaci√≥ i d’activitats prohibides a funcionaris despr√©s de la den√ļncia presentada per l’Associaci√≥ Mediterr√†nia Anticorrupci√≥ i per la Transpar√®ncia (AMAyT) per contractaci√≥ de familiars de representants pol√≠tics de l’Ajuntament de la capital.

El Ministeri P√ļblic recorda en un decret que el passat 14 de maig la Fiscalia Superior d’Andalusia va incoar dilig√®ncies d’investigaci√≥ penal despr√©s de la den√ļncia d’AMAyT per una possible s√®rie d’irregularitats en la tramitaci√≥ i aprovaci√≥ de la cessi√≥ del contracte de concessi√≥ del servei municipal de neteja d’Almeria per a 2014 i seg√ľents anys.

Segons informa ElPlural.com, el 18 de maig es va presentar una ampliaci√≥ de la den√ļncia i que aquest mateix d√≥na la junta directiva de l’Associaci√≥ de Treballadors de Neteja acomiadats van ratificar part d’aquesta.

“Els fets denunciats, si s’acrediten, poden ser constitutius d’un delicte de prevaricaci√≥ i un delicte activitats prohibides als funcionaris, sense perjudici d’una ulterior i m√©s depurada qualificaci√≥ jur√≠dica”, apunta la Fiscalia.

Contracte a la cunyada de l’alcalde

La den√ļncia de AMAyT assenyala que el 2013, quan encara era regidor, l’alcalde d’Almeria, Ram√≥n Fern√°ndez-Pacheco (PP), va votar a favor d’adjudicar el contracte del servei de neteja urbana i platges per 110 milions d’euros a la UTE Acciona- la Generala, que havia contractat un mes abans de la confecci√≥ dels plecs de condicions a la cunyada del regidor.

AMAyT creu que la cunyada de l’alcalde va ser contractada, “pr√®viament i expressament (…) per obtenir aquest concurs” i assenyala l’exist√®ncia d’un “ambient propici per als interessos personals” d’altres c√†rrecs sindicals, t√®cnics municipals i pol√≠tics com, segons els denunciants, els del portaveu de Ciutadans, Miguel Cazorla.

Una “oficina d’ocupaci√≥” per Ciutadans i el Partit Popular

Considera que aquesta UTE s’ha convertit en una mena d'”oficina d’ocupaci√≥” i assegura que hi va haver un seguit de familiars contractats despr√©s de l’acomiadament de 70 treballadors que figuraven com eventuals en la borsa de treball, entre ells suposadament el cunyat de Cazorla o el gendre del diputat provincial de Ciutadans Roberto Baca.

Es va incrementar el pressupost per sobre de la llei a instàncies de Ciutadans

Tamb√© es denuncia que sent ja alcalde, Fern√°ndez Pacheco va ampliar el contracte de la UTE en dues ocasions en menys de tres anys, amb una repercussi√≥ en els set anys que resten de concessi√≥ per import de m√©s 11 milions d’euros i que a petici√≥ de Ciutadans incrementar aquestes pujades amb la inclusi√≥ d’una partida de 800.000 euros per a 2018. Segons aquesta associaci√≥, aquest increment supera el 20% del cost anual adjudicat i perm√®s per llei.

Àudios que acrediten acords per als contractes

AMAyT inclou en els annexos de la seva den√ļncia una s√®rie de transcripcions d’enregistraments, tamb√© aportades a la Fiscalia, que pretenen demostrar que hi va haver una negociaci√≥ en la qual van participar membres del comit√® d’empresa, de les seccions sindicals, t√®cnics municipals i fins i tot el regidor de serveis, per negociar de forma pr√®via a la concessi√≥ el plec de condicions.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
1196Shares
Ofertas Depilación Láser
1196Shares