Press "Enter" to skip to content

La relació entre la independència de Catalunya i el gran deute espanyol

Puntuació dels lectors

Molts de vosaltres segurament sou europeistes. No entraré dins de les conviccions de ningú. Però la UE s’està portant molt malament no només amb Espanya, sinó també amb Catalunya.
Els països europeus han vist amb bons ulls el referèndum català, però vull recordar que als ciutadans de Baviera se’ls hi ha negat fer un referèndum d’autodeterminació. Els flamencs, els venecians, els bretons i un munt de pobles més volen fer referèndums i no poden fer-los.
Per tant, Europa no es tan benèvola amb el dret a l’autodeterminació com ens volen fer creure els polítics i els mitjans de comunicació catalans.

Si ha qualsevol país d’Europa s’hagués celebrat un referèndum d’autodeterminació que fos il·legal, estic segur que aquell país hagués actuat de la mateixa manera que Espanya o fins i tot pitjor. El que passa és que quan passa quelcom a casa dels altres, no és com quan et passa a tu.

Però que vull dir exactament amb això? Simple, que la UE està afavorint el procés independentista però es nega a reconèixer la independència de Catalunya, tot això amb l’objectiu de debilitar Espanya i de fer créixer el sentiment separatista al conjunt d’Europa per forçar als estats a renunciar a la seva sobirania.

Perquè ha passat a Espanya? Per l’elevat deute. España, segons els experts deu un 114% del PIB, i per tant la sobirania d’Espanya es molt dèbil. Per aquest motiu, l‘independentisme ha crescut a Espanya i no a altres països de la UE. Vosaltres direu que l’independentisme català es històric. Es cert, però en altres regions d’Europa hi ha independentismes que encara tenen una historia més llarga que la catalana. Bé, Europa el que vol es adquirir la poca sobirania que li queda a Espanya, ara mateix estic parlant de diners, no de política.

El pitjor que ara li podria passar a la UE, es que l’independentisme català es convertís en no-europeista. Si això passés, Catalunya tindria la paella pel mànec. Europa no te res a perdre si Catalunya surt d’Espanya. Catalunya es torna a incorporar a la zona euro, i la economia del continent no patiria cap risc, a més ells encantats de que la sobirania Espanyola es debiliti i que creixi la prima de risc espanyola. Però i si Catalunya surt d’Espanya i de la UE?

Llavors, ells tenen un problema, tant Espanya com la UE. Espanya no podria pagar l’elevat deute sense Catalunya, això beneficiaria en part a la UE, perque automàticament Espanya seria intervinguda per la UE i el Banc Central hauria de deixar més diners a Espanya per a sobreviure, i així faria més dèbil la sobirania Espanyola. Però si Catalunya surt de la UE, aquesta també patirà les conseqüències i a la llarga la UE tampoc tindria liquiditat suficient per ampliar el deute a Espanya ja que altres regions d’Europa com Padània també sortirien de la UE, la qual cosa l’objectiu europeu de disminuir la sobirania dels estats quedaria en no res i a sobre la seva economia quedaria mes que debilitada, quedaria una Unió Europea només amb les regions pobres. En aquell moment veuríem si Europa estaria tan a favor del dret de l’autodeterminació com diuen ara!

Eduard Pagès

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser