Press "Enter" to skip to content

Ben Emmerson : “El fantasma de Franco encara està present en les estructures de l’estat espanyol”

Puntuació dels lectors

L’advocat britànic Ben Emmerson, especialista en drets humans i un dels membres de la defensa internacional dels presos independentistes, pronosticat que en 18 mesos Catalunya serà un Estat independent amb seient a les Nacions Unides.

Va afegir que la decisió d’un tribunal alemany de no extradir Carles Puigdemont per una ordre de detenció europea (EAW) per fer front a una acusació de rebel·lió a Espanya també va afectar la situació dels presos polítics acusats del mateix delicte.

“La decisió alemanya, que va portar a la retirada de les OEDE, té implicacions per als presos polítics”, va dir Emmerson a Catalunya Ràdio.

Emmerson ha fet una crida per la llibertat dels presos polítics catalans. L’advocat britànic considera que “si el Govern espanyol no és capaç de treure’ls de la presó, les implicacions per a l’Estat espanyol seran incalculables i l’únic que farà és accelerar el procés cap a la independència”.

“La cort alemanya diu que res del que van fer els polítics catalans podria considerar-se una incitació a la rebel·lió o la sedició”

“Fora de la ‘bombolla’ espanyola, el món veu que el que van fer no és ni sedició ni rebel·lió ni un cop d’Estat. Els tribunals espanyols apliquen la legislació d’una manera molt peculiar”, ha dit, i ha afegit que el fantasma del dictador Francisco Franco encara era palpable en les estructures de l’estat espanyol.

Ben Emmerson, que forma part de l’equip legal de l’exiliat Carles Puigdemont, va dir que la seva llibertat era “inevitable”. “Exigim l’alliberament de presoners i el retorn dels exiliats”.

Font: TheNational.scot

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 716
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser