Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Marta Pascal renuncia a liderar el PDeCAT

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
101Shares

L’actual coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha retirat la seva proposta de formar part de la direcció de la formació, tal com demanaven els sectors més crítics amb el seu pla de formar una candidatura de consens.

Serà David Bonvehí qui ocupi el lloc de president en el partit i Miriam Nogueras s’encarregarà de la vicepresidència, mentre Ferran Bel, del sector de Pascal i diputat i alcalde de Tortosa, es podria convertir en secretari d’organització. A la llista de consens també figurarà David Font, alcalde de Gironella i responsable de l’organització del congrés.

La comissió política ha votat per gairebé unanimitat demanar als associats que a títol individual es sumin a la Crida Nacional per la República, crear una comissió que transiti cap a aquest nou moviment polític i que qualsevol acord que prengui aquesta comissió sigui ratificat pels associats.

A la segona jornada de la primera assemblea nacional del PDECat, Pascal comentava que “es tracta de fer possible una fórmula que compatibilitzi tenir un partit fort amb sumar-se a la Crida Nacional per la República”. Es mostrava “convençuda” que el consens imperaria i s’aconseguiria una fórmula “per integrar a tothom, perquè no sobra ningú”.

Malgrat les seves paraules, l’expresident de la Generalitat, els exconsellers presos i el sector crític li han guanyat el pols i no formarà part de la cúpula del partit.

Fer efectiva la república “de forma immediata”

Les bases han votat a favor d’una esmena que planteja que el partit té com a “objectiu fer efectiu aquest estat independent de forma immediata, fent efectiva la república catalana”.

La ponència política fixa el full de ruta del partit per als propers anys. Aquest punt s’ha aprovat aquest divendres a la nit, però ha obtingut menys del 60% dels suports. Per això, es portarà a votació en el plenari de l’assemblea afegir-hi la frase “al més aviat possible”.

L’esmena, que s’ha presentat des del Baix Besòs, Sant Andreu i Vallès Oriental, avala les bases fundacionals del PDeCAT i diu que els seus objectius són “més vigents que mai un cop proclamat l’Estat independent en forma de república” el 27 d’octubre.

Entre les altres propostes a debat en l’assemblea figuren esmenes que no descarten la unilateralitat per arribar a l’objectiu de la independència.

Aquest dissabte a la tarda el partit debatrà les fórmules per renovar la direcció.

Comentaris
Comparteix
101Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
101Shares