Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Pablo Llarena rebutja extradir Puigdemont per malversació i retira totes les ordres de detenció

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
785Shares

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha rebutjat l’extradició de Carles Puigdemont només per malversació i retira l’eurordre contra l’expresident, i els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Clara Ponsatí.

Llarena denuncia la “falta de compromís” del tribunal alemany per uns fets que podrien haver trencat l’ordre constitucional espanyol i estima que amb la seva decisió han anticipat un enjudiciament pel qual no tenen cobertura normativa.

Malgrat la retirada de l’ordre europea de detenció, Puigdemont continuarà en llibertat però obriria la porta a no poder tornar a Espanya ja que seria automàticament arrestat -en estar vigent l’ordre de detenció en territori espanyol- fins passats un mínim de 20 anys. Aquest termini és el que triga a prescriure el delicte de rebel·lió.

Imediatament, ja han arribat les primeres reaccions, una de les primeres la del seu advocat, Jaume Alonso Cuevillas, que diu que per fi podrà fer vacances.

La decisió arriba justa una setmana després que l’Audiència de Schleswig-Holstein acceptés extradir Carles Puigdemont a Espanya per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per rebel·lió, acusació que va qualificar d'”inadmissible”.

La decisió del tribunal alemany també reconeixia que Puigdemont no presenta un perill de fuga, i per això el van deixar en llibertat. De tota manera, s’ha hagut de continuar presentant cada setmana en una comissaria de policia.

Jutjar Puigdemont per malversació suposa, segons fonts del Suprem, un problema estètic”, literalment. Quedaria lleig jutjar l’expresident només per un delicte econòmic amb una pena molt menor que els 30 anys que implicaria la rebel·lió; delicte pel qual es jutjaria altres membres del seu govern, que estaven per sota seu.

A més, els informes policials no han aconseguit demostrar per ara indicis de malversació. Més aviat, donen la raó a l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i a l’expresident Mariano Rajoy, que no han detectat que es gastessin diners públics per pagar el referèndum de l’1-O.

Comentaris
Comparteix
785Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
785Shares