Press "Enter" to skip to content

El ‘Financial Times’ demana reconèixer Catalunya com a nació

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
3223Shares

El diari britànic “Financial Times” va publicar un editorial aquest cap de setmana en què reclamava reconèixer Catalunya com a nació i concedir-li més autonomia, després de la reunió de fa una setmana entre Pedro Sánchez i Quim Torra a la Moncloa. En l’editorial ‘A Glimmer of hope for the future of Catalonia’ (Un raig d’esperança per a Catalunya), el diari britànic constata que les posicions entre el Govern separatista i el Govern, defensor de la unitat d’Espanya sota la Constitució “són irreconciliables”, si bé constata que” la reunió va oferir un indici d’esperança que un diàleg constructiu i pràctic podria desenvolupar-se en els pròxims mesos i anys”.

En aquest escenari, el diari creu que els postulats del PSOE de Pedro Sánchez van per bon camí i aposta per “donar a Catalunya un major control dels seus recursos financers”.

“Hauria d’incloure el reconeixement explícit dels catalans com a nació, en lloc d’una” nacionalitat “no identificada, la redacció utilitzada en la constitució”, apunta el diari. El rotatiu també llança la possibilitat de convertir el Senat en una cambra de representació territorial i crida a PP i Ciutadans a fer tot això possible.

No obstant, el diari reconeix que aquesta oferta que veu com “atractiva per als nacionalistes catalans moderats, mai satisfaria als secessionistes més partidaris de la independència absoluta”. “Més autonomia dins d’un estat espanyol reformat és la forma més sensata d’avançar”, conclou l’editorial.

Comentaris
Comparteix
3223Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
3223Shares