Press "Enter" to skip to content

Inés Arrimadas: “La ocupación del espacio público por parte del separatismo y la fractura social en Cataluña son insostenibles”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1494Shares

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dissabte al Govern d’alimentar la “confrontació” a Catalunya entre partidaris i contraris a la independència. Ho ha dit en declaracions als mitjans a Canet de Mar (Barcelona) al costat de diputats de Cs, on ha estat esbroncada per diverses persones amb crits de ‘Llibertat presos polítics’, als quals han respost cridant ‘Llibertat’.

Ha sostingut que “amb aquest intent de boicotejar la llibertat de catalans per poder passejar tranquil·lament per Canet, es demostra la necessitat de reconstruir la convivència”. “El Govern de la Generalitat ha alimentat aquesta confrontació. Hi ha gent que es pensa que ens pot vetar, que ens pot prohibir venir a municipis de Catalunya”, ha alertat i ha recordat que la setmana vinent el Parlament celebrarà un ple sobre la convivència a proposta de Cs.

Així mateix, ha afirmat que impulsaran mesures per “respectar la neutralitat dels espais públics perquè estiguin lliures de simbologia política, que es condemni la violència i la declaració de persones senar grates per les seves idees”.

Després que Cs sol·licités un permís per celebrar un acte polític que va ser denegat per l’Ajuntament perquè l’espai ja estava ocupat per altres actes i activitats relacionats amb la Festa Major.

L’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, ha explicat en declaracions als mitjans que van dir a Cs que demanessin un altre espai però que no ho han fet i que està a favor que vinguin al municipi a expressar-se, però ha criticat que “han vingut a provocar”.

“Hi ha gent que es pensa que ens pot vetar, que ens pot prohibir venir a municipis de Catalunya”

Sobre la decisió de la justícia alemanya d’extradir a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont solament per malversació, Arrimadas ha afirmat que “ha demostrat que no hi ha presos polítics a Espanya i també diu que no va haver-hi violència imputable a Puigdemont però que aquesta violència no va tenir l’envergadura suficient per fer caure l’ordre constitucional”.

A més, ha preguntat al president del Govern, Pedro Sánchez, què farà si els partits independentistes no acaten la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de suspendre als diputats investigats pel procés independentista: “Què farà Sánchez si Parlament i els partits independentistes decideixen no complir la resolució judicial, una vegada més?”.

Comentaris
Comparteix
1494Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1494Shares