Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Josep Lluís Alay dirigirà l’oficina de Carles Puigdemont

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
223Shares

Josep Lluís Alay Rodríguez ha estat cessat com a coordinador de les polítiques internacionals de la Presidència, càrrec per al qual va ser elegit pel president Quim Torra fa tot just un mes, i ha estat immediatament nomenat responsable de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont. D’aquesta manera, l’Executiu català pren les primeres decisions relatives a la petició cursada pel dirigent desplaçat a Alemanya per la qual reclamava al Govern l’oficina i els recursos que li corresponen com a expresident de la Generalitat.

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat, Alay ha estat cessat com a personal eventual del Departament de la Presidència amb efectes del dia 15 de juliol de 2018, per passar a ocupar un altre lloc que s’especifica en una altra resolució també publicada pel diari oficial. Es tracta del càrrec de responsable de l’oficina de l’expresident amb les funcions de “dirigir i organitzar les tasques de tot el personal de l’oficina; organitzar i controlar els actes, les audiències, les visites i els viatges de l’expresident; gestionar i controlar el pressupost assignat a l’oficina i realitzar tasques de protocol i de relacions amb la premsa i els mitjans de comunicació.

El president Quim Torra va fitxar fa un mes com a coordinador de les polítiques internacionals de la Presidència

Així mateix, en l’ordre s’estableix que Alay haurà de cobrar una retribució corresponent a un lloc de funcionari del grup A, amb nivell de destinació 30, i complement específic de 60.454,32 euros anuals, amb jornada i horari de dedicació especial.

Amb aquesta designació, el Govern evidència que “tot està en marxa” pel que fa a aplicar les prerrogatives a Puigdemont com a expresident, encara que tal com va comentar la consellera de Presidència i portaveu, Elsa Artadi, fa uns dies, encara trigarà un parell de setmanes a dur-se a terme tots els tràmits. Entre ells es manté la incògnita de saber quina serà la ubicació de l’oficina de Puigdemont, per la seva presència a Alemanya, i si el Govern podrà assignar membres dels mossos perquè realitzin tasques de seguretat entorn de Puigdemont a l’estranger, per a la qual el Govern ja ha iniciat alguna gestió amb el Ministeri de l’Interior.

Davant la primera qüestió, la de la ubicació de l’oficina, Artadi va assenyalar que “la llei no especifica on ha d’estar, però no necessàriament tothom ha d’estar ubicat on està ell”. I sobre l’equip de seguretat de Puigdemont, la Conselleria d’Interior de consultar amb els seus homòlegs en el ministeri de Fernando Grande-Marlaska el procediment per poder enviar Mossos d’Esquadra a Alemanya.

L’historiador és amic personal de Puigdemont i el va acompanyar en la seva estada a Finlàndia. És professor d’Història d’Àsia a la Universitat de Barcelona (UB). Des de la seva fundació l’any 2001, és director de l’Observatori del Tibet i Àsia Central (OTAC) de la mateixa universitat i va coordinar el màster d’estudis d’àsia i Pacífic de la UB.

L’historiador és amic personal de Puigdemont i el va acompanyar en la seva estada a Finlàndia

El fitxatge inicial de l’historiador per part del President Torra es produïa tot i que la Policia Nacional va detenir el dia 28 de març d’aquest any, dos dies després de la detenció de Puigdemont, després que fos vist al Parlament de Catalunya, on se celebrava llavors un ple per defensar el “dret” de Puigdemont a ser investit president, així com els “drets polítics” dels diputats empresonats o en l'”exili”.

Alay va ser acusat d’un delicte d’encobriment i traslladat a la comissaria del Cos Nacional de Policia de la Verneda, a Barcelona. Hores després va ser posat en llibertat, tot just una hora després que la policia també deixés en llibertat a Xavier Goicoechea Fernández i Carlos de Pedro López, els dos mossos que també acompanyaven Puigdemont quan va ser interceptat a la frontera alemanya.

Comentaris
Comparteix
223Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
223Shares