Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Espanya i la Xina són els únics països sense Google News

Comparteix
43Shares

Espanya i la Xina són els únics grans països en què Google News, el servei de notícies de Google, no es troba actiu, segons fonts del cercador. En el cas d’Espanya la companyia va abandonar el 2014, després de l’aprovació del Cànon AEDE, aprovat el 2014, i que obliga els agregadors de notícies com Meneame -encara actiu- al pagament d’un impost per compartir links o enllaços informatius.

En el cas de la Xina, els motius de l’absència de Google News es deuen, segons la companyia nord-americana, a les particularitats del país en matèria digital. “Google News no està disponible a la Xina a causa de que la capacitat de rastrejar contingut web per nodrir el producte no és possible en aquesta regió”.

Google News és un servei gratuït de notícies disponible a 70 països i 35 idiomes. S’hi inclou un gran ventall de mitjans de comunicació de l’àmbit digital: diaris nacionals, locals, petites publicacions, mitjans especialitzats i blocs, entre d’altres.

A Espanya la legislació exigeix ​​a totes les publicacions cobrar als serveis com Google Notícies per mostrar qualsevol fragment del seu contingut, tant si volen com si no

“Lamentem haver de informar-te que Google Notícies ha tancat a Espanya i que les publicacions dels editors espanyols ja no apareixen a Google Notícies, arran dels recents canvis en la legislació espanyola. Comprenem que usuaris com tu pugueu estar descontents amb aquesta nova situació i per això volem explicar-te les raons per les quals hem pres aquesta decisió “, explica Google a la seva pàgina de suport a Espanya des del dia en què va decidir interrompre el servei.

Situació insostenible

Baixat a la terra, això vol dir que la legislació exigeix ​​a totes les publicacions i editorials cobrar als serveis com Google News per mostrar qualsevol fragment del seu contingut o informació.

La particularitat de la norma és que aquest cobrament ha de realitzar-se tant si el mitjà de comunicació les informacions són compartides vol com si no.

Google News no està disponible a la Xina a causa de que la capacitat de rastrejar contingut web per nodrir el producte no és possible en aquesta regió

Des de Google asseguren que aquesta situació és insostenible per oferir el servei a Espanya, motiu pel qual van decidir tancar al seu dia.

Comentaris
Comparteix
43Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

43Shares