Press "Enter" to skip to content

La insòlita exigència del PP a Pedro Sánchez sobre l’extradició de Carles Puigdemont

Puntuació dels lectors

Sembla que quan les decisions judicials no afavoreixen a la política de dreta del Partit Popular són injustes, o almenys així ho ha expressat el PP.

El Partit Popular vol que Pedro Sánchez suspengui l’aplicació del tractat de Schengen, pel qual es permet la lliure circulació de les persones entre els països europeus, “fins que s’aclareixi” el cas de Carles Puigdemont. L’eurodiputat popular Esteban González Pons ha demanat al president del Govern aquest matí que deixi sense efecte temporalment aquest acord, perquè “s’ha perdut la confiança” amb Alemanya.

“És un dia trist per a la integració europea”, ha assenyalat el parlamentari popular després de conèixer la resolució del tribunal de Schleswig-Holstein per la qual s’autoritza l’extradició a Espanya de l’expresident de la Generalitat només pel delicte de malversació i no pel de rebel·lió com havia sol·licitat el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa, Pablo Llarena.

Schlengen està en perill. No podem treure les fronteres si no hi ha confiança. Si els presumptes delinqüents s’escapen i no ens els tornen caldrà plantejar-se tornar a posar les fronteres, ha dit González Pons, que considera que cal prendre aquesta mesura per “dignitat i per orgull”.

Pons ha insistit que si la situació hagués estat la contrària i “un delinqüent alemany s’hagués fugat a Espanya, nosaltres ho hauríem retornat. És el que Espanya hauria fet per Alemanya”, ha assenyalat fent així l’accent en una idea que ja va apuntar el passat mes d’abril durant la celebració de la convenció del PP a Sevilla.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser