Press "Enter" to skip to content

La surrealista petició de Iñaki Urdangarin al Tribunal Suprem sobre la seva condemna

El exduc de Palma Iñaki Urdangarin ha presentat un incident de nul·litat davant el Tribunal Suprem contra la sentència del cas Nóos que el condemna a cinc anys i deu mesos de presó pels delictes de prevaricació continuada i malversació (tots dos a concurs), tràfic d’influències , frau a l’Administració i dos delictes fiscals, han informat fonts jurídiques.

L’ex-Duc de Palma, en el seu escrit, assegura que la decisió no té “base material lògica”, té contradiccions i conclusions predeterminades, així com falta de motivació material, de manera que demana a l’Alt Tribunal que la deixi sense efecte, segons publica el Mundo.

La defensa de l’ex-Duc demana que el Suprem faci un pronunciament absolutori contra el seu client, que ja està complint la seva pena de presó al centre penitenciari de Brieva, a Àvila, des del 18 de juny, i que estudia presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.

L’incident de nul·litat raona que hi ha una manca de prova: “Quan la falta de motivació apareix com a expressió de la manca de prova serà materialment irreparable”, i que s’han vulnerat drets fonamentals com la tutela judicial efectiva i la presumpció d’innocència.

Argumenten que la suposada influència que va exercir Urdangarin a les activitats de l’Institut Nóos no queda “explicitada, aclarida o justificada” en la sentència, i que no comprenen quins actes concrets se li retreuen o els motius de la condemna per malversació.

Fonts jurídiques consultades han explicat que l’incident de nul·litat és un tràmit previ a la presentació d’un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional, ja que abans de presentar-lo s’han d’esgotar totes les vies al Suprem.

La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) va rebaixar en cinc mesos –fins als cinc anys i deu mesos– la condemna inicial pel cas Nóos per al marit de la Infanta Cristina, que havia estat penat amb sis anys i tres mesos de presó per l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca per diversos delictes relacionats amb l’activitat de l’esmentada entitat sense ànim de lucre, i d’aquesta manera es va rebutjar l’increment de pena fins als deu anys de presó que va sol·licitar la Fiscalia.

Comentaris
Comparteix
0Shares