Press "Enter" to skip to content

La surrealista petició de Iñaki Urdangarin al Tribunal Suprem sobre la seva condemna

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares
Puntuació dels lectors

El exduc de Palma Iñaki Urdangarin ha presentat un incident de nul·litat davant el Tribunal Suprem contra la sentència del cas Nóos que el condemna a cinc anys i deu mesos de presó pels delictes de prevaricació continuada i malversació (tots dos a concurs), tràfic d’influències , frau a l’Administració i dos delictes fiscals, han informat fonts jurídiques.

L’ex-Duc de Palma, en el seu escrit, assegura que la decisió no té “base material lògica”, té contradiccions i conclusions predeterminades, així com falta de motivació material, de manera que demana a l’Alt Tribunal que la deixi sense efecte, segons publica el Mundo.

La defensa de l’ex-Duc demana que el Suprem faci un pronunciament absolutori contra el seu client, que ja està complint la seva pena de presó al centre penitenciari de Brieva, a Àvila, des del 18 de juny, i que estudia presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.

L’incident de nul·litat raona que hi ha una manca de prova: “Quan la falta de motivació apareix com a expressió de la manca de prova serà materialment irreparable”, i que s’han vulnerat drets fonamentals com la tutela judicial efectiva i la presumpció d’innocència.

Argumenten que la suposada influència que va exercir Urdangarin a les activitats de l’Institut Nóos no queda “explicitada, aclarida o justificada” en la sentència, i que no comprenen quins actes concrets se li retreuen o els motius de la condemna per malversació.

Fonts jurídiques consultades han explicat que l’incident de nul·litat és un tràmit previ a la presentació d’un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional, ja que abans de presentar-lo s’han d’esgotar totes les vies al Suprem.

La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) va rebaixar en cinc mesos –fins als cinc anys i deu mesos– la condemna inicial pel cas Nóos per al marit de la Infanta Cristina, que havia estat penat amb sis anys i tres mesos de presó per l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca per diversos delictes relacionats amb l’activitat de l’esmentada entitat sense ànim de lucre, i d’aquesta manera es va rebutjar l’increment de pena fins als deu anys de presó que va sol·licitar la Fiscalia.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
0Shares
Ofertas Depilación Láser
0Shares