Press "Enter" to skip to content

La surrealista petici贸 de I帽aki Urdangarin al Tribunal Suprem sobre la seva condemna

Puntuaci贸 dels lectors

El exduc de Palma I帽aki Urdangarin ha presentat un incident de nul路litat davant el Tribunal Suprem contra la sent猫ncia del cas N贸os que el condemna a cinc anys i deu mesos de pres贸 pels delictes de prevaricaci贸 continuada i malversaci贸 (tots dos a concurs), tr脿fic d’influ猫ncies , frau a l’Administraci贸 i dos delictes fiscals, han informat fonts jur铆diques.

L’ex-Duc de Palma, en el seu escrit, assegura que la decisi贸 no t茅 “base material l貌gica”, t茅 contradiccions i conclusions predeterminades, aix铆 com falta de motivaci贸 material, de manera que demana a l’Alt Tribunal que la deixi sense efecte, segons publica el Mundo.

La defensa de l’ex-Duc demana que el Suprem faci un pronunciament absolutori contra el seu client, que ja est脿 complint la seva pena de pres贸 al centre penitenciari de Brieva, a 脌vila, des del 18 de juny, i que estudia presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.

L’incident de nul路litat raona que hi ha una manca de prova: “Quan la falta de motivaci贸 apareix com a expressi贸 de la manca de prova ser脿 materialment irreparable”, i que s’han vulnerat drets fonamentals com la tutela judicial efectiva i la presumpci贸 d’innoc猫ncia.

Argumenten que la suposada influ猫ncia que va exercir Urdangarin a les activitats de l’Institut N贸os no queda “explicitada, aclarida o justificada” en la sent猫ncia, i que no comprenen quins actes concrets se li retreuen o els motius de la condemna per malversaci贸.

Fonts jur铆diques consultades han explicat que l’incident de nul路litat 茅s un tr脿mit previ a la presentaci贸 d’un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional, ja que abans de presentar-lo s’han d’esgotar totes les vies al Suprem.

La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) va rebaixar en cinc mesos –fins als cinc anys i deu mesos– la condemna inicial pel cas N贸os per al marit de la Infanta Cristina, que havia estat penat amb sis anys i tres mesos de pres贸 per l’Audi猫ncia Provincial de Palma de Mallorca per diversos delictes relacionats amb l’activitat de l’esmentada entitat sense 脿nim de lucre, i d’aquesta manera es va rebutjar l’increment de pena fins als deu anys de pres贸 que va sol路licitar la Fiscalia.

鉁 RECLAMAR GASTOS HIPOTECA 鉁

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilaci贸n L谩ser