Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Llarena suspèn de les seves funcions als sis diputats catalans processats per rebel·lió

Puntuació dels lectors

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha suspès cautelarment als sis dels diputats catalans que es troben empresonats o que tenen una ordre de detenció i ingrés a la presó per un delicte de rebel·lió.

Pablo Llarena ha pres aquesta decisió després que la sala d’Apel·lació de l’alt tribunal hagi confirmat el processament per aquest delicte i dóna per conclosa la fase d’instrucció.

Els diputats suspesos són l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, els empresonats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Rull, Josep Turull i Jordi Sànchez. A Toni Comín, a Bèlgica com Puigdemont, se li ha concedit un termini abans de ser suspès.

No afecta aquesta mesura a Meritxell Serret, que ha estat nomenada delegada del Govern davant la Unió Europea, ja que ella està processada per malversació i desobediència, però no per rebel·lió.

Llarena ha dictat una interlocutòria suspenent de les seves funcions als set diputats en aplicació de l’article 384 bis de la Llei d’enjudiciament criminal pel qual els processats han de ser suspesos per exercir el càrrec públic que estiguin ostentant. Es tracta d’una suspensió cautelar, de manera que mantindran l’acta llevat que ells renunciïn o siguin finalment condemnats.

L’article afirma :

“Firme un auto de procesamiento y decretada la prisión provisional por delito cometido por persona integrada o relacionada con bandas armadas o individuos terroristas o rebeldes, el procesado que estuviere ostentando función o cargo público quedará automáticamente suspendido en el ejercicio del mismo mientras dure la situación de prisión”.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 754
    Shares
Ofertas Depilación Láser