Press "Enter" to skip to content

Nou revés de la Comissió Europea a Espanya per les ajudes milionàries il·legals a “Correos”

Puntuació dels lectors

Brussel·les ha conclòs que Correus va rebre entre 2004 i 2010 ajudes estatals il·legals per la prestació del servei postal universal, a més d’exempcions fiscals incompatibles. Ara, Espanya haurà de recuperar les dues aportacions.

En concret, l’executiu comunitari calcula que Correus va rebre una compensació excessiva d’uns 167 milions d’euros en el citat període per la prestació del servei postal universal a Espanya, així com avantatges indeguts per uns 900.000 euros gràcies a una exempció fiscal específica concedida el 2004 .

D’on parteix aquesta mesura?

Brussel·les ha pres aquesta decisió després de la investigació en profunditat oberta el febrer de 2016 arran de dues denúncies rebudes en què s’al·legava que Correus havia rebut diverses ajudes il·legals i incompatibles els anys previs al fet que el mercat de serveis postals fos liberalitzat el 2011.

L’Executiu comunitari ha explicat en un comunicat que els Estats membres poden concedir ajudes estatals amb l’objectiu de compensar el sobrecost que suposa la prestació d’un servei públic però sempre que es compleixin determinats criteris.

Servei en matèria electoral

La Comissió Europea també va avaluar la compatibilitat de les aportacions de capital concedides a Correus durant el mateix període i la compensació concedida pel lliurament de material electoral. En tots dos casos Brussel·les ha descartat que Correus hagi de tornar aquests ajuts.

En el primer cas, l’Executiu comunitari ha arribat a la conclusió que les aportacions de capital es van realitzar en condicions que un inversor privat que operés en condicions de mercat hauria acceptat, de manera que la mesura no constitueix una ajuda pública il·legal.

D’altra banda, la compensació pel lliurament de material electoral “és anterior a l’adhesió d’Espanya a la UE” i per tant es tracta d’una mesura que constitueix una ajuda “existent” que no s’ha de recuperar.

En qualsevol cas, la CE ha precisat que no hi ha multes d’acord amb aquestes regles i que la recuperació no sanciona l’empresa en qüestió, sinó que “simplement restableix la igualtat de tracte pel que fa a les altres empreses”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 224
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser