Press "Enter" to skip to content

La Guàrdia Urbana estrena un nou uniforme amb la senyera catalana

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
527Shares
Puntuació dels lectors

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha incorporat oficialment aquest dilluns a 106 nous agents i estrena un uniforme més fosc i amb una petita senyera a la màniga esquerra. L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha lliurat aquest matí les credencials al Saló de Cent i ha donat la benvinguda a la 90a promoció de la policia local.

Més de la meitat de les noves incorporacions es destinaran al districte de Ciutat Vella, la plantilla està esperant reforços “amb moltes ganes”, segons la primera edil. Dels 106 guàrdies urbans de nova incorporació, 84 són homes i 26 dones, amb una edat mitjana de 31 anys. El cos policial disposa ara de 2.763 policies en total, als quals se sumaran altres 150 en 2019.

El nou uniforme s’anirà incorporant de mica en mica i que tindrà model d’estiu i hivern. Tots dos són de color blau fosc -més semblant al que utilitzen els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional- amb franges de color groc fluor a les espatlles. En els braços lluirà la senyera i l’escut corporatiu, mentre que l’esquena mostrarà les paraula ‘Policia’ i ‘Guàrdia Urbana’.

Més dones en la nova promoció

Les dones representen un 27% d’aquesta promoció, sobre el que Colau ha dit: “Encara queda molt per millorar, perquè les dones som el 50% de la població, però a poc a poc anem millorant aquest percentatge”. També ha assenyalat que no es tracta només d’una qüestió de justícia i igualtat, sinó de donar el millor servei possible; i ha subratllat la necessitat de “rejovenir” la plantilla i enfortir les relacions intergeneracionals per combinar noves idees amb experiència i coneixement.

L’alcaldessa ha recordat que és un dels cossos policials més veterans, amb 175 anys d’història, i ha dit que és “motiu d’orgull” per a Barcelona i l’Ajuntament. En referència a les crítiques de l’oposició de manca de suport polític, Colau ha sostingut que la Guàrdia Urbana té tot el suport i reconeixement tant del consistori com de la ciutadania. També ha dit que el cos policial va passar la seva “prova de foc” amb l’atemptat de la Rambla del passat agost, que es commemorarà en el seu aniversari.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
527Shares
Ofertas Depilación Láser
527Shares