Press "Enter" to skip to content

Expulsen un militar espanyol acusat d’abusar de la seva fillastra de 13 anys

El Ministeri de Defensa ha expulsat de l’Exèrcit espanyol a un subtinent condemnat per abusar sexualment de la seva fillastra, de 13 anys. El militar, Francisco Javier S. R., va demanar a Defensa que no li expulsés al·legant que el seu comportament no tenia res a veure amb la seva comesa militar i que la mesura era desproporcionada.

Defensa entén que els fets que va cometre amb la seva fillastra són molt greus i que ha de ser apartat de l’Exèrcit. El ministeri sosté la seva decisió en una sentència de l’Audiència de Sevilla del 2 de març de 2015 que va condemnar a subtinent de l’Exèrcit de Terra a vuit anys i sis mesos de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals perpetrat sobre una filla de 13 anys de la parella amb la qual convivia a Sevilla. I a la qual ha d’indemnitzar amb 60.000 euros per les seqüeles que li ha provocat: “Trastorn d’estrès posttraumàtic, depressió major i alteracions en les àrees social, sexual i afectiva”, patologies agreujades amb motiu del judici.

El condemnat va abusar d’ella entre els anys 2009 i 2010, aprofitant moments en què la mare de la víctima s’absentava del domicili familiar. El subtinent va començar donant-li un euro a la menor a canvi que li fes massatges i en successives ocasions va acabar besant la seva fillastra i l’obligava a fer-li fel·lacions. Després la nena hi va explicar a la seva mare que va denunciar els fets.

Després de la sentència de l’Audiència de Sevilla, el Ministeri de Defensa li va obrir un expedient disciplinari que va derivar en la seva separació de l’Exèrcit espanyol. El militar va recórrer davant la Sala Militar del Tribunal Suprem l’expulsió, que ha avalat la mesura de Defensa. El Suprem entén que el “bon comportament” en el seu treball al·legat pel militar “no compensa ni tempera la gravetat de la seva conducta” ni “serveix per disminuir el descrèdit que els fets comporten”.

Comentaris
Comparteix
434Shares