Press "Enter" to skip to content

Arrimadas a “The Guardian” sobre el President Torra : “És una persona que ha fet centenars d’articles sobre xenofòbia i supremacia”.

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1095Shares
Puntuació dels lectors

El diari britànic “The Guardian” ha publicat una entrevista a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, en l’article la representant de la formació taronja carrega contra el President de Catalunya, Quim Torra i afirma que ella i els catalans unionistes estan acostumats a ser avergonyits.

Text íntegre de l’article.

Inés Arrimadas, la líder catalana del partit de centredreta Ciutadans, que va obtenir la major part dels vots en les eleccions regionals de desembre passat, ha acusat el govern de Torra de descuidar i alienar a la majoria dels catalans que no donen suport a la independència.

“El que més em dol és que retratin a tots els catalans com a independentistes”, li va dir a The Guardian.

“I això no és cert. En aquest moment a Catalunya, hi ha una minoria que vol la independència i la majoria dels catalans que no. Però tots som catalans i tots mereixem respecte i un govern que ens respecta i defensa a tots. Però no ho veuen perquè la seva forma de pensar és exclusiva”.

Arrimadas va acusar Sánchez d'”estar hipotecat” pels partits separatistes després de comptar amb el seu suport per enderrocar Rajoy, el Partit Popular es va veure embolicat en una sèrie d’escàndols de corrupció.

“El PSOE va entrar al govern sense un pla per al govern o una majoria parlamentària i estan improvisant”, va dir. “Les úniques decisions que s’han pres fins ara són les que beneficien als nacionalistes”.

Arrimadas va dir que la llei electoral existent havia de canviar-se, ja que significava que els partits separatistes catalans estaven sobrerepresentats al parlament.

“A Catalunya, els partits independentistes tenen el 47% dels vots, ni tan sols una majoria simple, però disposen de majoria en els escons a causa de la llei que els afavoreix”, va dir. “Això és injust i és una bogeria”. ¿En quin país existeix una llei que dóna més poder a aquells que volen dividir el país?

Inés Arrimadas va afirmar que Sánchez necessitava entendre que el país requeria una reforma, i ha afegit: “No hi pot haver problemes quan es tracta de defensar valors com la igualtat de la unió i la solidaritat dels espanyols així com defensem aquests valors a Europa.”

Ciutadans, que estava millor posicionat en les enquestes abans de la moció de confiança, es va negar a donar suport a Sánchez per enderrocar Rajoy. No obstant això, Arrimadas va rebutjar els suggeriments que el partit havia pres una mala decisió i es va trobar al costat equivocat de la història.

“A Espanya, les mocions de confiança són constructives: no es tracta només de demostrar que s’està rebutjant alguna cosa, sinó també de votar a favor de l’alternativa”, va dir.

“No volíem el Partit Popular de Rajoy … Ni l’alternativa que es va votar. Volíem que les persones tinguessin l’oportunitat de triar un nou i fort govern a les urnes, i un que no necessités als nacionalistes per governar”.

Arrimadas va dir que el referèndum il·legal sobre la independència de l’any passat i la subsegüent declaració unilateral d’independència havien deixat a la societat catalana profundament fracturada.

El govern de Torra, va dir, faria millor en deixar d’obsessionar-se amb la independència i centrar-se en els problemes que afecten a tots els catalans, com la sanitat, l’ocupació, la infraestructura i la lluita contra la corrupció.

Arrimadas també va fer una crida al nou president català perquè respecti les opinions dels catalans unionistes.

“És una persona que ha fet centenars d’articles sobre xenofòbia i supremacia”.

Si aquest senyor parlés sobre altres grups, altres races, altres religions, de la forma en què parla dels catalans que no donen suport a la independència, no podria continuar en la política”, va dir.” Però com estem parlant només de nosaltres, sembla que no hi ha problema. Estem acostumats a ser avergonyits. Però no podem tenir un govern que humiliï a milions de catalans.

Font : The Guardian

Comparteix

Comentaris
Comparteix
1095Shares
Ofertas Depilación Láser
1095Shares