Press "Enter" to skip to content

Xavier Gabriel: “La gent es passeja amb el llacet al pit com dient ‘jo sóc dels bons’, els llaços són provocadors “

El fundador de l’administració de loteria La Bruixa d’Or i “ministre” virtual de la plataforma Tabarnia, Xavier Gabriel, ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que en la seva reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, “sigui contundent i clar i no es deixi entabanar pels interessos d’un extremista”.

En una entrevista durant la seva visita a Madrid per promocionar el seu nou llibre, el designat “ministre d’Hisenda” de Tabarnia assegura que no li agrada la política i que “mai” serà candidat a res, tot i que, segons ha confessat, va tenir propostes l’any passat el PP, el PSC i Ciutadans.

“Vaig estar 22 dies rebent amenaces de mort, amb ficar foc a casa meva i també amenaces al meu fill. Van començar a l’agost però després d’aquests 22 dies vaig esclatar i vaig dir el que pensava. Hauria acceptat qualsevol designació de Tabarnia”, explica sobre la pressió que rebre de l’entorn independentista.

Qualifica a Tabarnia no com una plataforma política, sinó “una simple manera de reivindicar fets que van en contra de Catalunya perquè es respecti al 60 per cent de catalans que no volem la independència”.

Preguntat per si advoca per una reforma constitucional per redissenyar l’encaix de Catalunya a Espanya, Gabriel expressa la seva satisfacció amb el règim autonòmic “sempre que no se senti que ens estan prenent el pèl, perquè si no es paga les autopistes enlloc (d’Espanya), per què cal pagar-les a Catalunya. Però el fet de separar-és una pèrdua de temps, és retrocedir més de 300 anys”.

“Durant 30 anys el meu millor amic ha estat d’ERC i jo per res ho era. Sempre hi ha hagut entesa i convivència, però es va acabar a partir del moment en què (Artur) Mas i (Carles) Puigdemont la van fer marró, amb una falta d’arguments absoluts i amb afany d’enfrontament”, recorda. No obstant això, Gabriel defensa el diàleg mentre sigui “amb arguments suficients i si estan disposats a raonar”,

Pel que fa a què proposaria per solucionar la crisi política actual catalana, l’empresari afirma que “hi ha d’haver un desempat” i que no li agrada la política “però sí el diàleg”, tot i que diu que li demanaria als independentistes “que treguin totes les banderes i llacets dels balcons i en els pobles”.

“A partir d’allí, que entrin al diàleg normal i amb intel·ligència, es pot arribar a acords. Amb manifestar-se amb banderes només es pot arribar a enfrontament. El llaç distància, la gent es passeja amb el llacet al pit per dir ‘ jo sóc dels bons ‘. Els llaços són provocadors”, ha dit.

Opina també sobre els polítics independentistes a la presó: “No vull que aquesta gent estigui a la presó, jo els trauria a tots de la presó, però el que tampoc vull és que d’acord amb això es protegeixi a aquestes persones que han causat un dany evident”.

El propietari de La Bruixa d’Or – “la loteria més gran del món”, segons la defineix-, aconsella al president del Govern, Pedro Sánchez, “que sigui contundent i clar i no es deixi entabanar per interessos d’un extremista, perquè Torra és un extremista de dreta”.

Gabriel desqualifica Torra com “intermediador vàlid” per parlar amb “aquest 40 per cent” independentista i afirma que el president “també ha de donar la raó una mica” als catalans no secessionistes perquè, “si no, el que aconseguirà és una guerra civil”, encara que reconeix també que de vegades” hi ha descontrol “des dels sectors no independentistes.

Amb la seva última publicació, “El gran llibre de la inspiració” (Planeta), l’empresari oriünd de Sort (Lleida) assegura que busca “inspirar” i que “si una persona emprèn alguna cosa, adquireix una experiència i té l’obligació de traslladar-la als altres perquè aprenguin d’això”.

La malaltia -fa set mesos que va saber que patia càncer- el va impulsar a escriure un llibre que recull més de 150 frases “clares, concises i impactants” per transmetre “il·lusió, positivisme” i “optimisme”, afirma l’editorial.

Comentaris
Comparteix
5321Shares