Press "Enter" to skip to content

Xavier Gabriel: “La gent es passeja amb el llacet al pit com dient ‘jo s贸c dels bons’, els lla莽os s贸n provocadors “

Puntuaci贸 dels lectors

El fundador de l’administraci贸 de loteria La Bruixa d’Or i “ministre” virtual de la plataforma Tabarnia, Xavier Gabriel, ha demanat al president del Govern, Pedro S谩nchez, que en la seva reuni贸 amb el president de la Generalitat, Quim Torra, “sigui contundent i clar i no es deixi entabanar pels interessos d’un extremista”.

En una entrevista durant la seva visita a Madrid per promocionar el seu nou llibre, el designat “ministre d’Hisenda” de Tabarnia assegura que no li agrada la pol铆tica i que “mai” ser脿 candidat a res, tot i que, segons ha confessat, va tenir propostes l’any passat el PP, el PSC i Ciutadans.

“Vaig estar 22 dies rebent amenaces de mort, amb ficar foc a casa meva i tamb茅 amenaces al meu fill. Van comen莽ar a l’agost per貌 despr茅s d’aquests 22 dies vaig esclatar i vaig dir el que pensava. Hauria acceptat qualsevol designaci贸 de Tabarnia”, explica sobre la pressi贸 que rebre de l’entorn independentista.

Qualifica a Tabarnia no com una plataforma pol铆tica, sin贸 “una simple manera de reivindicar fets que van en contra de Catalunya perqu猫 es respecti al 60 per cent de catalans que no volem la independ猫ncia”.

Preguntat per si advoca per una reforma constitucional per redissenyar l’encaix de Catalunya a Espanya, Gabriel expressa la seva satisfacci贸 amb el r猫gim auton貌mic “sempre que no se senti que ens estan prenent el p猫l, perqu猫 si no es paga les autopistes enlloc (d’Espanya), per qu猫 cal pagar-les a Catalunya. Per貌 el fet de separar-茅s una p猫rdua de temps, 茅s retrocedir m茅s de 300 anys”.

“Durant 30 anys el meu millor amic ha estat d’ERC i jo per res ho era. Sempre hi ha hagut entesa i conviv猫ncia, per貌 es va acabar a partir del moment en qu猫 (Artur) Mas i (Carles) Puigdemont la van fer marr贸, amb una falta d’arguments absoluts i amb afany d’enfrontament”, recorda. No obstant aix貌, Gabriel defensa el di脿leg mentre sigui “amb arguments suficients i si estan disposats a raonar”,

Pel que fa a qu猫 proposaria per solucionar la crisi pol铆tica actual catalana, l’empresari afirma que “hi ha d’haver un desempat” i que no li agrada la pol铆tica “per貌 s铆 el di脿leg”, tot i que diu que li demanaria als independentistes “que treguin totes les banderes i llacets dels balcons i en els pobles”.

“A partir d’all铆, que entrin al di脿leg normal i amb intel路lig猫ncia, es pot arribar a acords. Amb manifestar-se amb banderes nom茅s es pot arribar a enfrontament. El lla莽 dist脿ncia, la gent es passeja amb el llacet al pit per dir ‘ jo s贸c dels bons ‘. Els lla莽os s贸n provocadors”, ha dit.

Opina tamb茅 sobre els pol铆tics independentistes a la pres贸: “No vull que aquesta gent estigui a la pres贸, jo els trauria a tots de la pres贸, per貌 el que tampoc vull 茅s que d’acord amb aix貌 es protegeixi a aquestes persones que han causat un dany evident”.

El propietari de La Bruixa d’Or – “la loteria m茅s gran del m贸n”, segons la defineix-, aconsella al president del Govern, Pedro S谩nchez, “que sigui contundent i clar i no es deixi entabanar per interessos d’un extremista, perqu猫 Torra 茅s un extremista de dreta”.

Gabriel desqualifica Torra com “intermediador v脿lid” per parlar amb “aquest 40 per cent” independentista i afirma que el president “tamb茅 ha de donar la ra贸 una mica” als catalans no secessionistes perqu猫, “si no, el que aconseguir脿 茅s una guerra civil”, encara que reconeix tamb茅 que de vegades” hi ha descontrol “des dels sectors no independentistes.

Amb la seva 煤ltima publicaci贸, “El gran llibre de la inspiraci贸” (Planeta), l’empresari ori眉nd de Sort (Lleida) assegura que busca “inspirar” i que “si una persona empr猫n alguna cosa, adquireix una experi猫ncia i t茅 l’obligaci贸 de traslladar-la als altres perqu猫 aprenguin d’aix貌”.

La malaltia -fa set mesos que va saber que patia c脿ncer- el va impulsar a escriure un llibre que recull m茅s de 150 frases “clares, concises i impactants” per transmetre “il路lusi贸, positivisme” i “optimisme”, afirma l’editorial.

鉁 RECLAMAR GASTOS HIPOTECA 鉁

Comentaris
COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilaci贸n L谩ser